Οι αρχικατάσκοποι των Σκοπίων έγιναν τουριστικοί πράκτορες στην Ελλάδα!

Οι δύο από τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που αποκαλύφθηκε το 2015 στη γειτονική χώρα, μένουν μόνιμα στα μέρη μας

Must Read

Μια περίεργη ιστορία καταγράφουν στη ζωή τους δύο Σκοπιανοί, ο 57χρονος Γκόραν Γκρουγιέφσκι (ο αριστερά στη φωτο) και ο 41χρονος Νίκολα Μποσκόσκι (ο δεξιά στη φωτο), οι οποίοι είχαν συλληφθεί το βράδυ της 18ης Οκτωβρίου 2017 στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όταν προσπάθησαν με πλαστά διαβατήρια να πετάξουν για την Ουγγαρία. Είναι δύο από τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, το οποίο αποκαλύφθηκε το 2015 στα Σκόπια.

Στο πινάκιο του Α’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, όπου δικάστηκαν, δίπλα στα ονόματά τους γράφει «παράνομη είσοδος και χρήση πλαστού εγγράφου». Την περίοδο των παρακολουθήσεων περίπου 20.000 πολιτών ο πρώτος ήταν διευθυντής ασφαλείας και αντικατασκοπίας των μυστικών υπηρεσιών του γειτονικού κράτους και ο δεύτερος βοηθός του. Ο 57χρονος ήταν δεξί χέρι του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Σάσο Μιγιάλκοφ, εξαδέλφου του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουγιέφσκι και καταδικασμένου ως ιθύνοντα νου του σκανδάλου των υποκλοπών.

Οι δύο Σκοπιανοί ζουν πλέον μόνιμα στην Ελλάδα, καθώς τους χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο. Για την ιστορία, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης προηγούμενης απόφασης, με την οποία είχαν καταδικαστεί για παράνομη είσοδο και χρήση πλαστών εγγράφων. Και έτσι η υπόθεση παραγράφηκε λόγω παρέλευσης πενταετίας. Και οι δύο πράκτορες έμειναν ατιμώρητοι. Αμφότεροι δραστηριοποιούνται πλέον επιχειρηματικά στην Ελλάδα και είναι συνδεδεμένοι πάντα με τη χώρα τους και τους τουρίστες που επισκέπτονται τις ελληνικές παραλίες.

Ο 57χρονος Γκρουγιέφσκι αρχικά είχε εγκατασταθεί στην Κρήτη, όπου εργαζόταν σε τουριστικές επιχειρήσεις. Εκεί έμαθε ελληνικά, τα οποία μιλά πλέον πολύ καλά. Ο πρώην συνεργάτης του στην υπηρεσία αντικατασκοπίας, ο Μποσκόσκι, έμεινε στη βόρεια Ελλάδα. Με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης συντονίζει τις αφίξεις τουριστών σε συνεργασία με συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο. Και αυτός μπορεί να συνεννοηθεί στα ελληνικά.

Γκόραν Γκρουγιέφσκι

Τον τελευταίο χρόνο ο Γκρουγιέφσκι μετακόμισε και αυτός στη βόρεια Ελλάδα και πλέον συνεργάζονται στο ίδιο αντικείμενο. Είναι tour operators κυρίως για τουρίστες με καταγωγή από τα Σκόπια, που θέλουν να κάνουν διακοπές στη βόρεια Ελλάδα.

15 χρόνια κάθειρξη

Την ημέρα του δικαστηρίου ουσιαστικά ξεκινούσαν τα πρώτα φετινά καραβάνια τουριστών από τη γειτονική χώρα για τις παραλίες της Ασπροβάλτας, της Πιερίας και της Χαλκιδικής, παρά τις βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στα μέσα Ιουνίου. Βέβαια η απόφαση του δικαστηρίου των Σκοπίων με την οποία επιβλήθηκε σε αυτούς τους δύο η μεγαλύτερη ποινή από τους 11 κατηγορουμένους για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, 15 χρόνια κάθειρξη, θα αποτελεί ένα… φάντασμα που θα τους κρατάει εγκλωβισμένους εσαεί στην Ελλάδα.

Αυτό που έμαθαν πλέον να κάνουν καλά, να φέρνουν τουρίστες από το κράτος των Σκοπίων στη βόρεια Ελλάδα, θα το κάνουν κάθε καλοκαίρι και είναι πλέον ευτυχισμένοι στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This