Διαλυμένο ΕΣΥ σε απόγνωση: Άνδρας με έμφραγμα γύριζε γύρω-γύρω για να βρει νοσοκομείο!

Έπαθε έμφραγμα στην Πάργα και βρήκε γιατρό στα Ιωάννινα, 98 χιλιόμετρα μακριά! – Συνεχίζονται οι μαζικές παραιτήσεις – Σφυρίζει αδιάφορα η Κυβέρνηση

Must Read

Την ώρα που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη σφυρίζει αδιάφορα για τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, την οποία σιγοντάρει κιόλας ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει το σχέδιό της που είναι η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας, κόσμος πεθαίνει, ή κινδυνεύει να πεθάνει, εξαιτίας του απόλυτου χάους, το οποίο επιδεινώθηκε την τελευταία τετραετία.

Ήδη είναι σε εξέλιξη –ειδικά το τελευταίο διάστημα- ένα «τσουνάμι» φυγής γιατρών από τα νοσοκομεία όλης της χώρας, με την επαρχία να μετρά μαζικές παραιτήσεις, λόγω της εξουθένωσης, της αναξιοκρατίας, της έλλειψης κινήτρων, της απαξίωσης που δέχεται ο υγειονομικός κλάδος από μία Κυβέρνηση η οποία τους κοροϊδεύει και αντί να αναλάβει πρωτοβουλίες ενίσχυσης, όπως πομπωδώς έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος μάλιστα υποσχόταν ότι είναι προτεραιότητα το ΕΣΥ, φροντίζει δια της μη αντίδρασης να συνδράμει στην κατάρρευση.

Από την Κρήτη μέχρι τη Σπάρτη και από το Αγρίνιο μέχρι την Πρέβεζα και την Κέρκυρα, οι παραιτήσεις πέφτουν βροχή και οι ελλείψεις γίνονται ακόμα μεγαλύτερες, καθώς υπάρχουν και οι υγειονομικοί που αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας «Kontra» από το 2020 έως σήμερα έχουν αποχωρήσει λόγω σύνταξης σχεδόν 1.700 μόνιμοι ιατροί και οι θέσεις που προκηρύχτηκαν την τελευταία διετία είναι 1.093. Προφανώς και υπάρχει μαθηματικό πρόβλημα εδώ, το οποίο είναι πρακτικό και ουσιαστικό.

Κάθε μήνα αναρτώνται –κατά μέσο όρο- στη Διαύγεια περίπου 20 πράξεις αποδοχής παραίτησης μόνιμων γιατρών του ΕΣΥ, ένα στοιχείο που επίσης αποδεικνύει το κύμα εξάντλησης και δυσαρέσκειας το οποίο παρασύρει όλο και περισσότερους γιατρούς.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ανέφερε στο Mega ότι «τα τελευταία 2,5 χρόνια αποχώρησαν 10.000 υγειονομικοί» και εξήγησε εν συντομία την κατάσταση που επικρατεί:

«Πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας μετατράπηκαν σε κέντρα διακομιδών καθώς λόγω έλλειψης γιατρών δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε απλά περιστατικά. Υπάρχουν σύγχρονα διαγνωστικά μηχανήματα τα οποία δωρίστηκαν ή αγοράστηκαν από εθνικούς πόρους και δεν λειτούργησαν ποτέ. Το 40% των χειρουργικών αιθουσών δεν λειτουργούν με αποτέλεσμα να έχουμε λίστες αναμονής για τρία χρόνια. Με 1.800 ευρώ δεν θα επιλέξει ο γιατρός να μείνει εδώ αλλά να πάει στο εξωτερικό που δίνονται ετήσια συμβόλαια 80.000 ευρώ και στους νοσηλευτές 40.000 και με φοροελαφρύνσεις. Γίνονται προκηρύξεις γιατρών για το νοσοκομεία της Περιφέρειας και δεν υπάρχει προσφορά. Αν δεν βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας, δυστυχώς συνεχώς θα μειώνεται το προσωπικό γιατί δεν θα υπάρξει προσφορά».

Άνθρωπος με έμφραγμα γύριζε γύρω-γύρω για να βρει νοσοκομείο!

Στο πλαίσιο αυτό της διάλυσης και της υποστελέχωσης, δεν είναι λίγα τα περιστατικά που καθημερινά βιώνουν οι πολίτες και πολλές φορές δυστυχώς έχουν και τραγική κατάληξη. Ένα ακόμη περιστατικό, με ευτυχές τέλος τουλάχιστον, ήρθε στο φως μέσω μιας καταγγελίας που έγινε στον ΑΝΤ1.

Στην Πάργα μια περιοχή με χιλιάδες τουρίστες αυτή την εποχή, το Κέντρο Υγείας όχι μόνο δεν έχει προσωπικό, αλλά δεν εφημερεύει και όλες τις ημέρες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθέσιμη ιατρική βοήθεια!

Συνεπώς, αν κάποιος χρειαστεί βοήθεια το πιθανότερο είναι ότι δεν θα τη λάβει, όπως ακριβώς συνέβη με έναν άνδρα την περασμένη Κυριακή, ο οποίος έχοντας πάθει έμφραγμα χρειάστηκε να κάνει μετακινήσεις δεκάδων χιλιομέτρων μέχρι να βρει νοσοκομειακό γιατρό!

Όπως κατήγγειλε και περιέγραψε η σύζυγός του, την περασμένη Κυριακή κοντά στα μεσάνυχτα, ο σύζυγός της, με τον οποίο είχαν πάει διακοπές στο τουριστικό θέρετρο της Ηπείρου, έπαθε έμφραγμα στην Πάργα.

Πήγαν στο Κέντρο Υγείας, το οποίο ήταν κλειστό και είδαν απ’ έξω το ασθενοφόρο παρκαρισμένο, την ώρα που η γυναίκα καλούσε ασθενοφόρο και δεν μπορούσε να βρει πουθενά!

Σύμφωνα με τη γυναίκα, ένας κύριος 80 ετών προθυμοποιήθηκε να τους μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, διένυσαν δηλαδή μία απόσταση σχεδόν 63 χιλιομέτρων!

Από εκεί, γύρω στις 05:00 το πρωί ο άνδρας, ο οποίος θυμίζουμε ότι είχε υποστεί έμφραγμα, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, άλλα 84 χιλιόμετρα δηλαδή, όπου και υπεβλήθη σε επέμβαση τοποθέτησης στεντ.

«Ζει από θαύμα, έχουμε αγώνα μπροστά μας. Κάντε κάτι να ακουστεί αυτό που συνέβη», είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 η σύζυγος του ασθενούς.

*φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This