Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι στην Αλεξανδρούπολη: Κάηκαν 4.000 ζώα!

Μεγάλες οι καταστροφές και σε εγκαταστάσεις - Φόβοι για πλημμύρες τον χειμώνα

Must Read

Την στιγμή που μαίνεται για δέκατη συνεχόμενη μέρα η φωτιά στον Έβρο με την οικολογική καταστροφή που έχει σημειωθεί στο δάσος της Δαδιάς να είναι ανυπολόγιστη τις πληγές τους μετρούν οι κτηνοτρόφοι στην Αλεξανδρούπολη οι οποίοι έχασαν μέσα στην πύρινη λαίλαπα περισσότερα χιλιάδες ζώα και ποιμνιοστάσια.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν καεί περισσότερα από 4.000 αιγοπρόβατα και  50 ποιμνιοστάσια αλλά και αρκετές αποθήκες με ζωοτροφές στην Αλεξανδρούπολη.

«Καταστραφήκαμε, ήδη μετράμε πάνω από 4.000 καμένα αιγοπρόβατα, ενώ αγνοούνται πάρα πολλά… Έχει καεί όλος ο βοσκότοπος, έχει καεί ολόκληρη η περιοχή και δεν έχουν πού να τα βοσκήσουν… Όλο αυτό δημιουργεί ένα πολύ μεγάλο κόστος στους κτηνοτρόφους», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Δουνάκης.

Μάλιστα, τόνισε ότι «οι αποζημιώσεις θα πρέπει να δοθούν άμεσα».

Ο κ. Δουνάκης υποστηρίζει πως ο χειμώνας προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολος και εξέφρασε φόβους για πλημμύρες, ένα θέμα που θα θέσει στην σημερινή συνάντηση, που θα έχει με το κυβερνητικό κλιμάκιο.

«Το πρόβλημα δεν είναι να αποζημιώσουμε τώρα το ζωικό κεφάλαιο η να καλύψουμε ένα μήνα τις ζωοτροφές. Το πρόβλημα έρχεται από εδώ και πέρα, γιατί με αυτήν την μεγάλη πυρκαγιά, που καίγεται στον ορεινό όγκο, θα καταλήξει τον χειμώνα να έχουμε πλημμύρες, πλημμύρες, οι οποίες θα καταλήγουν στον ποταμό της Μάνθιας στον ποταμό του Λουτρού θα έχουμε πάρα πολλά προβλήματα, από την στιγμή που δεν θα υπάρχει δάσος στα ορεινά και οι βροχές θα κατεβαίνουν με μεγάλη ταχύτητα», είπε.Και κατέληξε: «Η πρότασή μας στην συνάντηση, που θα έχουμε σήμερα με το κυβερνητικό κλιμάκιο θα είναι, να δοθεί λύση στο κομμάτι με τα πλημμυρικά φαινόμενα, γιατί σε αγροτικές καλλιέργειες σε ποιμνιοστάσια, που βρίσκονται σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, στον κάμπο τον χειμώνα, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα».

Δείτε επίσης:

Έβρος: Νέο βίντεο με πολίτες να «συλλαμβάνουν» μετανάστες για εμπρησμό

Εθελοντές γλίτωσαν στο τσακ τον δήμο Ελληνικού από μεγάλη φωτιά! Προσήχθησαν δύο ανήλικοι!

Σοκ! Ανεγκέφαλοι πέταξαν στην Πάρνηθα δεξαμενή πετρελαίου!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This