Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 17χρονο στη Βοιωτία -«Δεν πάτησα τη σκανδάλη»

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 41χρονος αστυνομικός της ΟΠΚΕ

Must Read

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 40χρονος αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο μετά από καταδίωξη στη Βοιωτία.

Ο αστυνομικός στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν διέκρινε την ηλικία του οδηγού όταν άνοιξε την πόρτα, ενώ παράλληλα υποστηρίζει ότι του φάνηκε επικίνδυνος επειδή είδε ένα μαχαίρι στη θήκη της πόρτας του οδηγού.

«Αφού λοιπόν άνοιξα την πόρτα του οδηγού και έχοντας λάβει προφυλάξεις, ούτως ώστε το σώμα μου να βρίσκεται εκτός του ανοίγματος της πόρτας του οδηγού και συγκεκριμένα στο σημείο όπου χωρίζονται οι πίσω από την μπροστινή πόρτα και κρατώντας στο δεξί μου χέρι το υπηρεσιακό μου όπλο επανειλημμένα φώναζα: ‘’Αστυνομία’’, ‘’Κατέβα κάτω’’. Με το αριστερό μου χέρι άρπαξα τον αείμνηστο από το δεξιό ώμο σκύβοντας μέσα στο αυτοκίνητο, αφού αντιστεκόταν και αρνιόταν να εξέλθει του αυτοκινήτου» αναφέρει στην απολογία του ο 41χρονος αστυνομικός.

Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν πάτησε ο ίδιος την σκανδάλη: «Σε αυτό το σημείο ο αείμνηστος, είχε πλέον με το πάνω μέρος του σώματος του στραφεί σε μία θέση με κλίση αριστερά εμπρός – σκύψιμο και ενώ το δεξί μου χέρι, που κρατούσε το όπλο βρισκόταν πολύ κοντά σε απόσταση περίπου 50-60 εκατοστών από το σώμα του αείμνηστου, μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ συγχρόνως συνέχισα να τον τραβώ από το νόμο για να τον βγάλω έξω, σε εκείνο το χρονικό σημείο που το σώμα του κινούμενο πλησίασε το δεξί μου χέρι, εκείνος πιθανότατα από φόβο, λόγω του ότι το όπλο ήταν πολύ κοντά του έκανε τιμή ρε κίνηση με το εξωτερικό μέρος της παλάμης του, και φέροντας το χέρι του μπροστά στην κάνη, απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκρότησει, γιατί αυτή ήδη εκκίνηση που προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης χωρίς εγώ πότε να την πατήσω. Γι’ αυτό άλλωστε όπως προκύπτει από το βίντεο ηχητικό ντοκουμέντο η ανθρώπινη αντίδραση μου είναι η με ουρλιαχτά και λυγμούς φράση «τι έκανες ρε φίλε;» ανέφερε και σημείωσε:

«Δυστυχώς το όλο συμβάν οφείλεται σε μία τραγική συγκυρία αφού εάν η κάνη του όπλου είχε μετά την ενέργεια του αείμνηστου θύματος μετατοπιστεί έστω και για ένα εκατοστό πιο εκεί το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό και θα τον είχαμε κοντά μας» είπε στην απολογία του ο 40χρονος αστυνομικός της ΟΠΚΕ.

Έξω από Δικαστικό Μέγαρο Θήβας είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς συγγενείς και φίλοι του 17χρονου που διαμαρτύρονταν ζητώντας δικαιοσύνη για τον θάνατο του Χρήστου.

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ είναι σε εξέλιξη η έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε νεκρός ο 17χρονος μετά από καταδίωξη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Βρέθηκε πυρίτιδα στο χέρι του 17χρονου

Ίχνη πυρίτιδας εντοπίστηκαν στο χέρι του 17χρονου Χρήστου που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού στη Βοιωτία, μετά από καταδίωξη. Η ανάλυση των δειγμάτων που λήφθηκε από τη σορό του 17χρονου έδειξε ίχνη πυρίτιδας, γεγονός που επιβεβαιώνει τις ιατροδικαστικές εκτιμήσεις ότι δέχτηκε πυροβολισμό από πολύ κοντινή απόσταση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, το στοιχείο αυτό θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία για την υπόθεση. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αστυνομικοί κύκλοι αναρρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ να έβγαλε όπλο ανοίγοντας την πόρτα του οδηγού, ενώ ο δεύτερος που βρισκόταν μαζί του, δεν έβγαλε καν το όπλο του από την θήκη.

 

To σοκαριστικό βίντεο

Χθες, σοκ προκάλεσε η δημοσιοποίηση ενός βίντεο από την καταδίωξη, στο οποίο φαίνονται να περνούν από τον δρόμο όπου υπάρχει η κάμερα ασφαλείας, το όχημα με τον 17χρονο και το τζιπ της ΟΠΚΕ, ενώ ακούγονται οι φωνές του αστυνομικού, πριν πυροβολήσει, αλλά και τα ουρλιαχτά των τριών ανηλίκων που επέβαιναν στο αυτοκίνητο μαζί με τον ανήλικο.

.

.

Έχει καταγραφεί ο ήχος από τον πυροβολισμό και έπειτα τα ουρλιαχτά: «Φίλε… Φίλε… σε παρακαλώ» ακούγεται να φωνάζει ένας από τους ανήλικους. «Τι έκανες»; «Τον σκότωσες!», «γιατί Θέε μου, δεν μπορώ», «τι σου έκανε το παιδί;» ακούγονται να φωνάζουν μεταξύ άλλων. «Αδερφέ μου, αδερφέ μου» ακούγεται να φωνάζει ο αδερφός του 17χρονου.

Δείτε επίσης:

Μετέφεραν στο νοσοκομείο τον 17χρονο με το όχημά του – Τι καταγγέλλει ο δικηγόρος της οικογένειας του Χρήστου

 

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This