Η ΔΙ.ΑΣ κράταγε τσίλιες σε ληστές

Απότακτος δεσμοφύλακας και δύο Αλβανοί έκλεψαν μετρητά και 132 χρυσές λίρες, αξίας 60.000 ευρώ, παρουσία του ιδιοκτήτη και αστυνομικών!

Must Read

Εγινε και αυτό! Ενας 53χρονος απότακτος δεσμοφύλακας με συνεργούς δύο Αλβανούς άρπαξε από οικία στην Κηφισιά -παρουσία του έκπληκτου ιδιοκτήτη- μετρητά και 132 χρυσές λίρες, συνολικής αξίας 60.000 ευρώ, με ένστολους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ να τους κρατάνε… τσίλιες.

  • Από τον Βασίλη Χήτο

Και οι τρεις δράστες εμφανίστηκαν στη μονοκατοικία του ηλικιωμένου άντρα, προφασιζόμενοι ότι είναι αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας και αναζητούν για να συλλάβουν τον γιο του, που είναι ιδιοκτήτης μεγάλης διαφημιστικής εταιρίας. Στην εξέλιξη της έρευνας όμως ο πατέρας πρόλαβε και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον «καταζητούμενο» γιο του, ο οποίος ψυλλιάστηκε την παγίδα και κάλεσε το «100» για να συνδράμει…

Η ΓΑΔΑ έδωσε σήμα και στο σημείο έσπευσαν αμέσως αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ για να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβη. Κι όμως, οι έμπειροι αστυνομικοί όχι μόνο πείστηκαν από τις «διαβεβαιώσεις» του απότακτου δεσμοφύλακα, αλλά κατόπιν προτροπής του κάθισαν «διακριτικά» κάτω από το σπίτι για να κρατάνε τσίλιες μέχρι το πέρας της κατ’ οίκον έρευνας.

Μετρητά και λίρες

Ιδού και το αποκαλυπτικό κατηγορητήριο, στο οποίο αναφέρεται αναλυτικά η επιχείρηση-κωμωδία: «Οι τρεις κατηγορούμενοι με πρόθεση οργανώθηκαν με σκοπό την τέλεση κλοπών, ήτοι την αφαίρεση ξένων (ολικώς ή εν μέρει) κινητών πραγμάτων από την κατοχή άλλων, με σκοπό να τα ιδιοποιηθούν παράνομα. Ειδικότερα στην Κηφισιά Αττικής την 11-9-2020 και περί ώρα 17.30 επιβαίνοντας στο ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο του 53χρονου (ΙΗΖ …), μάρκας BMW X3, μετέβησαν επί της οδού … οικία του … όπου, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς της Αστυνομίας του Οικονομικού Εγκλήματος, εισήλθαν εντός της οικίας και υπό το πρόσχημα πως αναζητούν για να συλλάβουν τον υιό του έψαξαν όλους τους χώρους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ, άλμπουμ που περιείχε 86 χρυσές λίρες Αγγλίας, τέσσερα χρυσά δολάρια, τέσσερις χρυσές ουγγιές, πέντε κομμάτια μιας ουγκιάς, 46 χρυσές λίρες σε δύο μασούρια και μια καρφίτσα χρυσού».

Διακριτικοί

Το κατηγορητήριο γίνεται όλο και πιο αποκαλυπτικό, αφού αναφέρει τα εξής: «Στη συνέχεια οι τρεις δράστες εξήλθαν της οικίας και αποχώρησαν με το ίδιο τζιπ και με τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ να έχουν ήδη μεταβεί στο σημείο κατόπιν τηλεφωνικής κλήσης στο κέντρο της Αμεσης Δράσης και στους οποίους υπέδειξαν άπαντες [;] υπηρεσιακές ταυτότητες αστυνομικών και υπαρχιφύλακα, λέγοντάς τους ότι ενεργούν έρευνα στην οικία, προτρέποντάς τους να τους ακολουθούν διακριτικά και σε μικρή απόσταση. Ακολούθως δε, όταν εκείνοι αποχώρησαν, οι κατηγορούμενοι διέφυγαν με το όχημά τους για να αποφύγουν τη σύλληψη. Η προδιαληφθείσα πράξη της διακεκριμένης κλοπής διαπράχθηκε με δόλο και εν γνώσει τους…»

Η αντιποίηση αρχής

«Οι κατηγορούμενοι με πρόθεση αντιποιήθηκαν την άσκηση δημόσιας υπηρεσίας, ο 53χρονος φορώντας μια κοντομάνικη μπλούζα χρώματος μπλε με τα διακριτικά του υπαστυνόμου Β’ και οι άλλοι δύο με πολιτική περιβολή. Ολοι τους επιχείρησαν πράξη που ανάγεται αποκλειστικά στα καθήκοντα των αστυνομικών ως προανακριτικών υπαλλήλων, ενώ γνώριζαν ότι δεν είχαν δικαίωμα άσκησης δημόσιας εξουσίας».

Τουλάχιστον ταυτοποιήθηκαν οι δράστες, που στις 8 Ιανουαρίου 2024 παραπέμπονται να δικαστούν για τα κακουργήματά τους, ενώ ο ιδιοκτήτης με τις λίρες κλαίει τα λεφτά του…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This