Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛΑΣ για κύκλωμα μαστροπείας: «Τα θύματα δεν αντιλαμβάνονται ότι τα εκμεταλλεύονται»

«Μιλάμε για οικογένειες που υπάρχουν προβλήματα στη δομή τους σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις»

Must Read

Μορφή «χιονοστιβάδας» έχουν πάρει οι εξελίξεις στην υπόθεση του νέου κυκλώματος μαστροπείας, που εκμεταλλευόταν ανήλικες και τις εξωθούσε στην πορνεία και τη διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Όπως εξηγεί, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, η υπόθεση εξιχνιάστηκε με τη βοήθεια συγγενικού προσώπου ενός εκ των θυμάτων. «Όπως και σε προηγουμένη περίπτωση, δεν καταγγέλλουν τα ίδια τα θύματα, καταγγέλλει κάποιο συγγενικό πρόσωπο που αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτά τα παιδιά, ότι λείπουν αρκετές ώρες, νύχτα κατά κύριο λόγο, από το σπίτι, περίεργα μηνύματα με αγνώστους άντρες ή με κοπέλες οι οποίες τις παροτρύνουν να κάνουν κάποιες ερωτικές επαφές με αμοιβή», επεσήμανε και συνέχισε:

«Δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτά που γίνονται σε βάρος τους είναι αδικήματα και ότι κάποιος τους εκμεταλλεύεται οικονομικά παρόλο που ‘κερδίζουν χρήματα’, θεωρούν ότι αυτό είναι φυσιολογικό. Αυτό το αντιλαμβάνονται όταν τους το εξηγεί ο ψυχολόγος».

«Μιλάμε για οικογένειες που υπάρχουν προβλήματα στη δομή τους σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις»

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, τέτοιου είδους υποθέσεις εγείρουν προβληματισμό, όχι μόνο σε ό,τι αφορά στους δράστες, αλλά και στο οικογενειακό υπόβαθρο των θυμάτων. «Εδώ μιλάμε για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο με αμοιβή, δε μιλάμε για βιασμό. Παρασύρθηκαν και πήγαν και στο δεύτερο κύκλωμα, έχουμε κοινά θύματα αλλά έχουμε και κοινό δράστη. Έχουμε δράστη ο οποίος κατηγορήθηκε στην πρώτη δικογραφία για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο με αμοιβή και τώρα κατηγορείται και για μαστροπεία», υπογράμμισε η κ. Δημογλίδου και προσέθεσε λέγοντας:

«Μας προβληματίζει ότι βλέπουμε ίδιους δράστες (…) και ότι δυστυχώς τα ίδια τα θύματα πέφτουν ξανά θύματα και σε άλλα κυκλώματα. (…) Μιλάμε για οικογένειες που υπάρχουν προβλήματα στη δομή τους σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, γι’ αυτό ίσως βλέπουμε τα ίδια θύματα ξανά και ξανά».

Η ίδια σημείωσε πως καταθέτουν οι γονείς, ενδεχομένως επειδή κάτι έχουν αντιληφθεί. «Σιγουρά όχι τη διάσταση του προβλήματος. Δεν γνωρίζουν μέχρι που μπορεί να έχει φτάσει ένα παιδί, αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά γιατί λείπει αρκετές ώρες», είπε και κατέληξε: «Σε κάποιες περιπτώσεις έλειπαν και μέρες αλλά θεωρούσαν ότι βρίσκονταν σε κάποιο φιλικό πρόσωπο. Οι γονείς δεν συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία γιατί δεν είχαν αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This