Τέμπη: Παρέμβαση ανακριτή για τον ιδιωτικό χώρο που μεταφέρθηκε το χώμα από το σημείο της σύγκρουσης!

Must Read

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για τη διερεύνηση του εγκλήματος στα Τέμπη με 57 νεκρούς, καθώς η Δικαιοσύνη όπως φαίνεται πράττει τα δέοντα, την ώρα που ξεχειλίζει η οργή των πολιτών για την απόπειρα συγκάλυψης και την αποποίηση ευθυνών των πολιτικών προσώπων.

Ενώ ο Μητσοτάκης ομολογεί με κυνικό τρόπο για το θέατρο στην Εξεταστική της Βουλής ότι «κανείς δεν περίμενε να βγει άκρη», ο ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση, έδωσε εντολή να σφραγιστεί ο ιδιωτικός χώρος στον οποίο μεταφέρθηκαν 300 κυβικά χώματος από το σημείο της τραγωδίας, τρεις ημέρες μετά τη φονική σύγκρουση.

Το χώμα είχε μεταφερθεί παράνομα σε οικόπεδο ιδιώτη και επί ένα χρόνο παρέμενε αφύλακτο. Τεχνικοί σύμβουλοι που ορίστηκαν από τις οικογένειες των θυμάτων, αναμένεται να πραγματοποιήσουν έρευνα μετά και από τις διαπιστώσεις των εμπειρογνώμων για ύπαρξη των εύφλεκτων ουσιών όπως ξυλόλιο, το οποίο φέρεται να προκάλεσε τη μεγάλη έκρηξη, προκαλώντας τον θάνατο περισσότερων επιβατών που απανθρακώθηκαν μέσα στο Intercity.

Υπενθυμίζεται ότι τα βαγόνια απομακρύνθηκαν άρον άρον προτού γίνουν οι απαραίτητες έρευνες, ενώ μόλις λίγες ώρες μετά την τραγωδία, 30 φορτηγά μετέφεραν το χώμα από το πεδίο σε ιδιωτικό χώρο και μπάζωσαν το σημείο της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με το νομικό σύμβουλο και πατέρα τραυματία Γιώργο Ηλιόπουλο, ο οποίος μίλησε στο thesstoday.gr, ο ειδικός εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης έδωσε εντολή στην τροχαία να φυλάττει τον χώρο και σύντομα θα ξεκινήσουν έρευνες για τον εντοπισμό του ξυλολίου.

 «Ήδη έχει δοθεί εντολή από τον ανακριτή στην Τροχαία να φροντίσει για τη φύλαξη του χώρου, όπου και εκεί θα διεξαχθούν έρευνες για τον εντοπισμό όποιων στοιχείων είμαστε σε θέση μετά από τόσο μεγάλο διάστημα να εντοπίσουμε» σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος και πρόσθεσε ότι η μεταφορά δεν αναφερόταν πουθενά στη δικογραφία για την υπόθεση: «Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο για τη μεταφορά στη δικογραφία. Είναι μια ιδιωτική έκταση στην οποία πράγματι οδηγήθηκε τμήμα των συντριμμιών και φυσικό έδαφος από το πεδίο της σύγκρουσης, όπου βέβαια εντελώς αναρμόδια και οδηγήθηκαν και φιλοξενούνται» σημείωσε.

Ελεύθερος ο επιθεωρητής Λάρισας – Νέα στοιχεία για την έκρηξη παρέδωσαν στον ανακριτή συγγενείς θυμάτων

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο προϊστάμενος κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Λάρισας του ΟΣΕ, βγαίνει από τη φυλακή αλλά θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας.

Ο Δημήτρης Νικολάου ήταν ο άνθρωπος που είχε καταρτίσει τις βάρδιες την μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, όταν συγκρούστηκαν τα δύο τρένα στα Τέμπη. Είχε οδηγηθεί στην φυλακή στις 31 Μαρτίου 2023. Σε βάρος του είχε ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την τοποθέτηση του 59χρονου σταθμάρχη που δεν πληρούσε τα κριτήρια και έκανε λάθος χειρισμούς με τραγικές συνέπειες.

Το αίτημα αποφυλάκισης που είχε καταθέσει έγινε δεκτό και η κράτησή του αντικαταστάθηκε με τον κατ’ οίκον περιορισμό, την καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ και του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ο επιθεωρητής είχε κάνει αίτημα αποφυλάκισης και τον περασμένο Απρίλιο αλλά είχε απορριφθεί.

Στο πρόσφατο αίτημά του χαρακτηρίζει τον εαυτό του «εξιλαστήριο θύμα» και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η κράτησή του έγινε «με μοναδικό στόχο την ικανοποίηση της κοινής γνώμης και δεν ερείδεται σε πραγματικά περιστατικά, ούτε καν στον νόμο».

Και ανέφερε επίσης: «Η έλλειψη χρηματοδότησης για τη συντήρηση της υποδομής, σε συνδυασμό με τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού, δημιουργεί εκρηκτικό μείγμα, το οποίο ανέκαθεν προβλημάτιζε τους εργαζομένους για τις επιπτώσεις που θα έχει στην ομαλή λειτουργία επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών».

Νέα στοιχεία κατέθεσαν συγγενείς θυμάτων

Στο εφέτη ανακριτή της Λάρισας βρέθηκε νωρίτερα σήμερα ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος της Βασιλικής Χλωρού που επέβαινε στην μοιραία αμαξοστοιχία για να παραδώσει τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα της ομάδας τεχνικών συμβούλων. 

«Μετά από πολλές προσπάθειες για την ανάδειξη της αλήθειας, παραμένοντας αρωγοί στο έργο των ανακριτικών αρχών καταφέραμε με την ομάδα τεχνικών συμβούλων να φέρουμε καινούρια στοιχεία. Τα στοιχεία αφορούν τα υλικά που δημιούργησαν την έκρηξη και ο τρόπος που έγινε αυτή. Καθώς επίσης και οτιδήποτε άλλο έχει συμβεί τις πρώτες ώρες και τις πρώτες ημέρες στον χώρο του εγκλήματος. Καταδεικνύει επίσης με λεπτομέρειες όλα όσα έγιναν και τις συνθήκες που αφορούν τις προανακριτικές έρευνες και τον τρόπο μεταφοράς των αμαξοστοιχιών. Τα στοιχεία έχουν αναλυθεί σε υπέρ υψηλής ευκρίνειας συστήματα στο εξωτερικό και είμαστε έτοιμο να τα δώσουμε στην Εισαγγελία για να επιτελέσει το έργο της», ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης κατά την έξοδό του από το γραφείο του ανακριτή.

Ο κ. Κωνσταντινίδης είπε πως αυτή την περίοδο προετοιμάζονται και νέες μηνύσεις από τους συγγενείς. «Τον Σεπτέμβριο είχαμε καταθέσει συμπληρωματική μήνυση για τους θεσμούς. Οι δικαστικές αρχές τις πρώτες ημέρες δεν ακολούθησαν τους κώδικες ποινικής δικονομίας, οι επικεφαλείς του πυροσβεστικούς σώματος και οι πραγματογνώμονες και οι ιατροδικαστές που δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους», είπε.

Καρυστιανού: Δημόσιο κάλεσμα για τα Τέμπη – Στείλτε μας βίντεο και φωτογραφίες από το εμπορικό τρένο

Νέο κάλεσμα απηύθυνε σήμερα στους Έλληνες πολίτες η Μαρία Καρυστιανού, την ώρα που νέες πληροφορίες έρχονται καθημερινά στο φως για τα πρωτοφανές αυτό έγκλημα, ενώ αυξάνονται διαρκώς και οι πιέσεις προς τον Κώστα Αχ. Καραμανλή να αποδεχτεί την άρση της βουλευτικής ασυλίας του, ακόμη και από «γαλάζια» στελέχη.

Συγκεκριμένα, μέσω ανάρτησης στην ομάδα «Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023» στο Facebook, η «μάνα των Τεμπών» καλεί τους πολίτες να συνδράμουν με βίντεο και φωτογραφίες από την εμπορική αμαξοστοιχία που ενεπλάκη στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου το 2023. «Θα θέλαμε να παρακαλέσουμε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες της Ελλάδας, εάν κάποιος έχει φωτογραφία ή βίντεο από το φορτηγό -τρένο που ενεπλάκη στο δυστύχημα την 28-02-2023 κατά τη διαδρομή του να επικοινωνήσει μαζί μας στο email: [email protected]», αναφέρει η κα Καρυστιανού.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This