Κυριακή Γρίβα: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από συνομιλία μεταξύ αστυνομικών – Η μητέρα της 28χρονης ζητά αναπαράσταση του φονικού

Must Read

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από την υπόθεση της άγριας δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της ακριβώς έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας το οποίο αφορά σε συνομιλίες μεταξύ αστυνομικών αμέσως μετά το στυγερό αυτό έγκλημα.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ του STAR, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του οποίου παρουσιάστηκε το εν λόγω ντοκουμέντο, χρειάστηκε να περάσουν τουλάχιστον τρία λεπτά από τη δολοφονία της Κυριακής, για να ενημερωθεί σωστά το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, για το τι έχει ακριβώς συμβεί. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, οι αστυνομικοί που υπηρετούσαν στο μοιραία αστυνομικό τμήμα έλεγαν ότι δεν είχαν καταλάβει τι είχε γίνει.

Ο άνθρωπος που έδωσε αναλυτικά την περιγραφή και χωρίς πολλά λόγια είναι αστυνομικός της ΟΠΚΕ που έφτασε στο σημείο δύο με τρία λεπτά μετά τη δολοφονία. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ήταν ψύχραιμος, δεν μακρηγόρησε και έδειξε αυτό που δεν έδειξαν οι συνάδελφοί του – εκπαίδευση και συγκρότηση.

Ωστόσο, όπως φαίνεται από τη συνομιλία, η τηλεφωνήτρια και πάλι δεν κατάλαβε ποιος δολοφονήθηκε και ποιος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, με τον αστυνομικό να επαναλαμβάνει όσα είχε περιγράψει πριν από λίγο.

Ακολουθεί ο διάλογος των δύο συνομιλητών:

  • Αστυνομικός ΟΠΚΕ: Ναι συνάδελφε, καλησπέρα. Είμαι από την ΟΠΚΕ…
  • Τηλεφωνήτρια Άμεσης Δράσης: Ναι
  • Αστυνομικός ΟΠΚΕ: Στο τμήμα των Αγίων Αναργύρων έχει γίνει μάλλον ανθρωποκτονία πλέον.
  • Τηλεφωνήτρια Άμεσης Δράσης: Ανθρωποκτονία;
  • Αστυνομικός ΟΠΚΕ: Ναι ανθρωποκτονία και στη συνέχεια απόπειρα αυτοκτονίας
  • Τηλεφωνήτρια Άμεσης Δράσης: Τι έγινε;
  • Αστυνομικός ΟΠΚΕ: Λοιπόν… Λοιπόν… Είχε έρθει… Έχει έρθει στο αστυνομικό τμήμα μία γυναίκα να δηλώσει ότι κάποιος την απειλεί, με κάποιον γνωστό της
  • Τηλεφωνήτρια Άμεσης Δράσης: Ναι…
  • Αστυνομικός ΟΠΚΕ: Βγαίνοντας από το αστυνομικό τμήμα, ανακατευθύνεται προς το αστυνομικό τμήμα ξανά και έχει έρθει άλλο ένα άτομο, ο οποίος τη μαχαιρώνει και στη συνέχεια αυτοκτονεί.
  • Τηλεφωνήτρια Άμεσης Δράσης: Τη μαχαίρωσε και αυτοκτόνησε;
  • Αστυνομικός ΟΠΚΕ: Ναι…
  • Τηλεφωνήτρια Άμεσης Δράσης: Έξω από το τμήμα;
  • Αστυνομικός ΟΠΚΕ: Ναι, ακριβώς μπροστά στον σκοπό… Με το που έγινε αυτό σε δύο με τρία λεπτά ήμασταν και εμείς εδώ διερχόμενοι.
  • Τηλεφωνήτρια Άμεσης Δράσης: Και πώς αυτοκτόνησε αυτή;
  • Αστυνομικός ΟΠΚΕ: Ξαναλέω. Τη γυναίκα χτύπησε ο άντρας και στη συνέχεια έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό του.
  • Τηλεφωνήτρια Άμεσης Δράσης: Α, και ο άντρας αυτοκτόνησε;
  • Αστυνομικός ΟΠΚΕ: Ναι… Απόπειρα έχει κάνει. Έχει τις αισθήσεις του ο άντρας. Πιστεύω ότι μπορεί να ζήσει. Τη γυναίκα δεν τη βλέπω… Την έχει φάει στην πλάτη…




Το υπόμνημα της μητέρας της αδικοχαμένης κοπέλας

Η μητέρα της Κυριακής Γρίβα ζήτησε να γίνει «φύλλο και φτερό» το βιντεοληπτικό υλικό και να κατασχεθεί όλο το καταγραφικό του αστυνομικού τμήματος των Αγίων Αναργύρων, κατά την κατάθεσή της σήμερα Παρασκευή στο Εσωτερικών Υποθέσεων.

Λόγω του ισχυρού μετατραυματικού σοκ, η μητέρα του θύματος κατέθεσε χωρίς προσωπική παρουσία, αλλά με υπόμνημα, με το οποίο ζητά από τις αρχές να γίνουν μια σειρά από ενέργειες.

Αναλυτικά το υπόμνημα αναφέρει τα εξής:

  • Να κατασχεθούν όλες οι κάμερες, όχι μόνο του τμήματος, αλλά και των γειτονικών κτιρίων, και να δοθούν όλα τα πρωτότυπα βίντεο, όχι μόνο κατά τα επίμαχα λεπτά του φόνου, αλλά και 24 ώρες πριν και μετά την δολοφονική επίθεση
  • Τεχνικός σύμβουλος που έχει οριστεί από την ίδια, θα πρέπει να εξετάσει, μαζί με τις αρχές, όλα τα βίντεο
  • Ζητά να μπουν στη δικογραφία όλες οι απομαγνητοφωνήσεις συνομιλίων των αστυνομικών με την Άμεση Δράση, μια ώρα πριν τον φόνο, για να αξιολογηθούν όχι μόνο οι αντιδράσεις των αστυνομικών, αλλά και να διερευνηθεί πόσα περιπολικά βρίσκονταν στην περιοχή τα κρίσιμα λεπτά και ήταν ή όχι διαθέσιμα
  • Η μητέρα της Κυριακής ζητά, ακόμη, να μπουν στη δικογραφία απομαγνητοφωνήσεις από συνομιλίες κατοίκων της περιοχής στην Άμεση Δράση, για να αναφέρουν πληροφορίες για τον φόνο
  • Τέλος, ζητά να γίνει αναπαράσταση της δολοφονίας της κόρης της στο σημείο.

Η απαρηγόρητη μητέρα στο υπόμνημά της ζήτησε, επίσης, οι αρχές να της επιστρέψουν τα ρούχα που φορούσε η Κυριακή το βράδυ του φόνου, όλα τα προσωπικά της αντικείμενα, καθώς και να αποσφραγιστεί το σπίτι όπου διέμενε τις τελευταίες ημέρες της ζωής της, ώστε μπορέσει εκεί να τελέσει τρισάγιο στην μνήμη του παιδιού της. Οπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 η δικηγόρος της μητέρας της Κυριακής, Έλενα Τζούλη, «η ανακρίτρια έκανε δεκτά όλα τα αιτήματα. Ζητά κατ’ επειγόντως να κατασχεθεί όλο το υλικό».

Από την πλευρά της, η Ελενη Μαζαράκη, δικηγόρος του πατέρα του θύματος, δήλωσε: «Ο πατέρας μήνυσε… δεν έκαναν τίποτα». Ο πατέρας της Κυριακής μετά την μήνυση που κατέθεσε σε βάρος των αστυνομικών, ψάχνει να βρει αν τα πέντε χτυπήματα του δράστη με μαχαίρι, ήταν όλα στην πλάτη ή αν μη έγκαιρη παρέμβαση του φρουρού, έδωσε χρόνο στο δράστη, να γυρίσει το σώμα της Κυριακής και να την χτυπήσει στο στήθος.

Σύμφωνα με το έγγραφο, από την έκθεση αυτοψίας των αρχών, φαίνεται πως το 28χρονο κορίτσι χτυπήθηκε στην πλάτη, στο μέτωπο αλλά και στο στήθος. Μάλιστα, σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές, η άτυχη Κυριακή έφερε τραύμα άμυνας στα χέρια, καθώς προσπάθησε να σωθεί πιάνοντας το μαχαίρι, ενώ έφερε τρία χτυπήματα στην πλάτη και δύο μπροστά, με τους γονείς του θύματος να καταγγέλλουν ότι ο δράστης είχε χρόνο – εξαιτίας της μη έγκαιρης παρέμβασης του σκοπού, να γυρίσει το σώμα του θύματος και να το χτυπήσει στο στήθος.

Η δικηγόρος της μητέρας της Κυριακής, Έλενα Τζούλη δήλωσε ότι «το θανατηφόρο ήταν στο στήθος. Την γύρισε και την χτύπησε στο στήθος… ξεψύχησε αβοήθητη».

Αύριο Σάββατο, παρουσία των τεχνικών σύμβουλων που έχουν ορίσει οι γονείς της Κυριακής αλλά και η πλευρά του δράστη, ο 39χρονος κατηγορούμενος θα εξεταστεί από τον ψυχιατρικό πραγματογνώμονα που έχει διορίσει η ανακρίτρια.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This