«Αντάρτικο» καρναβάλι στο Σοχό Θεσσαλονίκης παρά την απαγόρευση λόγω κορωνοϊού

Must Read

Κόντρα στην απαγόρευση των αποκριάτικων εκδηλώσεων λόγω του κορωνοϊού πηγαίνει το καρναβάλι του Σοχού στη Θεσσαλονίκη καθώς, όπως λένε οι διοργανωτές του, αυτό δεν σταμάτησε ούτε επί Τουρκοκρατίας και Κατοχής!

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Λαγκαδά, όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις ακυρώθηκαν, ωστόσο στην σελίδα «Καρναβάλι Σοχού – Μέριου» στο Facebook διαφαίνεται η διάθεση να τηρηθούν τα έθιμα καθώς, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι: «το Καρναβάλι του Σοχού δεν είναι υπόθεση του Δήμου, αλλά προσωπικό κάλεσμα.

Όλο το χθεσινό βράδυ και σήμερα το πρωί τα νεαρά παιδιά, ντυμένα μέριου, γέμισαν τα σοκάκια του χωριού με τους ήχους των κουδουνιών και τα τραγούδια τους. Το ίδιο θα γίνει και όλο το υπόλοιπο τριήμερο. Το Καρναβάλι του Σοχού δεν σταμάτησε ούτε επί Τουρκοκρατίας, ούτε επί Κατοχής και δεν θα σταματήσει ούτε φέτος. Θα είναι μια ξεχωριστή Αποκριά, αυθεντική! Όσοι επιθυμείτε, είστε ευπρόσδεκτοι, να γιορτάσουμε μαζί!».

Δείτε επίσης: Καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων σε φαστφουντάδικο στο κέντρο της Αθήνας

Όπως ανέφερε στο Voria.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σοχού Αθανάσιος Λέτσιος, «η οργανωτική επιτροπή του Καρναβαλιού Σοχού αποτελείται από τους εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του Σοχού. Μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας, συνεδριάσαμε και αποφασίσαμε να εναρμονιστούμε με την απόφαση της ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων».

Ωστόσο το έθιμο των Μέριου αναμένεται να γίνει κανονικά, αφού πραγματοποιείται με γνώμονα το μεράκι των κατοίκων της περιοχής για διατήρηση της παράδοσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This