Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Ενισχύσεις για τον φράχτη στις Καστανιές

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Σχετική ηρεμία επικράτησε το Σαββατοκύριακο που πέρασε στις Καστανιές του Έβρου.

Ωστόσο, ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες οι ελληνικές δυνάμεις δεν εφησυχάζουν και επαγρυπνούν για τη διασφάλιση της τάξης και το απροσπέλαστο των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια το απόγευμα του Σαββάτου στον φράχτη πλησίον του στρατιωτικού φυλακίου 1, από λίγους μετανάστες που πέταξαν πέτρες προς την ελληνική πλευρά, ακόμα και σε μέλη της Frontex που επιτηρούν πλέον την περιοχή. Την ίδια στιγμή, η ελληνική πλευρά συνεχίζει τις εργασίες στην περιοχή προκειμένου να ενισχύσει τον φράχτη στις Καστανιές, αλλά και τη φωταγώγησή του με ισχυρούς προβολείς.

Για τον λόγο αυτό συνεργεία της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ προχώρησαν σε τοποθέτηση στύλων και καλωδίων ισχυρής τάσης από τις Καστανιές προς το στρατιωτικό φυλάκιο 1 και τον φράχτη. Σημειώνεται πως μέρος του αναγκαίου υλικού για τη φωταγώγηση του φράχτη αποτελεί δωρεά μεγάλης επιχείρησης του Έβρου προς το Δ’ Σώμα Στρατού.

Παράλληλα συνεχίζονται και οι εργασίες τοποθέτησης κινητών φρακτών και συρματοπλεγμάτων σε σημεία του ποταμού Έβρου, που αποτελούν φυσικά περάσματα από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Σάββατο βρέθηκε στις Καστανιές ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης, που επιθεώρησε τον φράχτη και τις αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούν την περιοχή.

Την ίδια στιγμή, με μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή απειλείται το δάσος των Καστανιών, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Έβρου και συγκεκριμένα το κομμάτι που βρίσκεται στην τουρκική πλευρά γύρω από τον μεθοριακό σταθμό του Παζαρκουλέ.

Παίρνουν τα ξύλα

Οι αιτίες πολλές, με πιο σημαντική από αυτές το γεγονός ότι ο μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών που μένουν σε σκηνές στο δάσος χρησιμοποιούν τα ξύλα των δέντρων προκειμένου να ανάψουν φωτιές για να ζεσταθούν. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, καθώς φαίνεται ξεκάθαρα πως ένα κομμάτι του δάσους έχει αποψιλωθεί και αν δεν ληφθούν μέτρα, η καταστροφή θα είναι πολύ μεγαλύτερη και θα πλήξει το σπάνιο οικοσύστημα του ποταμού.

Παράλληλα, πρόβλημα υπάρχει και με τον όγκο των απορριμμάτων που συσσωρεύονται λόγω της διαμονής των προσφύγων και των μεταναστών, τα οποία πρέπει να μαζευτούν ώστε να μη μετατραπεί η περιοχή σε υγειονομική βόμβα ακόμη μεγαλύτερης ισχύος…

Δείτε επίσης: Δωρεάν υπηρεσίες ζητά από τις επιχειρήσεις συνδρομητικών υπηρεσιών ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης!

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ