Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Ο κύβος ερρίφθη» γιατί οι Έλληνες ανάγκασαν τον Κυριάκο (video)

Είναι θέμα χρόνου πλέον και κατά πάσα πιθανότητα τις επόμενες ώρες να επιβληθεί η γενική απαγόρευση κυκλοφορίας μια και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυσθεί από φωτογραφίες αγανακτισμένων πολιτών οι οποίες αποτυπώνουν το μεγαλείο της αδιαφορίας συμπολιτών μας, οι οποίοι βρίσκονται στους δρόμους και στα διόδια αγνοώντας τις ικεσίες τόσο του πρωθυπουργού, των αρμόδιων Υπουργών αλλά και των Ελλήνων επιστημόνων!

Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αλλά και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή ώστε να λυθούν πρακτικά προβλήματα με τον κ. Χρυσοχοΐδη να επωμίζεται το μεγαλύτερο βάρος μια και τα θέματα που έχει να διαχειριστεί είναι πολλά:

  1. Την έλλειψη ικανού αριθμών ένστολων μια και ο Έβρος έχει απορροφήσει έναν μεγάλο αριθμό ειδικών δυνάμεων.
  2. Το κλείσιμο των καταστημάτων αλλά και οι ηλικιωμένοι οι οποίοι έχουν κάποια χρήματα στα σπίτια τους ώστε να μην συνωστίζονται στις τράπεζες είναι «πεδίο δόξης λαμπρό» για κάθε μορφής παραβατικούς οι οποίοι σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τις εκκλήσεις των αρμοδίων για κατ’ οίκον περιορισμό
  3. Το τηλεφωνικό Κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. δέχεται εκατοντάδες τηλεφωνήματα από πολίτες που ζητούν κάθε μορφής βοήθεια οπότε τα ήδη αποδεκατισμένα αστυνομικά τμήματα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Από την άλλη πλευρά και ο ΥΕΘΑ κύριος Παναγιωτόπουλος εκφράζει φόβους στην περίπτωση που λόγω των ελλείψεων θα κληθεί να κατεβάσει τον στρατό στους δρόμους! Αυτό είναι πολύ πιθανό να παραπέμψει σε «στρατιωτικό νόμο», δημιουργώντας ποικίλες αντιδράσεις είτε από την μείζονα αντιπολίτευση είτε από ομάδες πολιτών οι οποίοι δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης!

Διαβάστε επίσης: Γενική απαγόρευση κυκλοφορίας – Θέμα χρόνου η δυσκολότερη απόφαση που θα πάρει ο Μητσοτάκης!

Πέρα από όλα τα προβλήματα όμως, η απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι αποφασισμένη και μόνο ένας παράγοντας θα μπορούσε να ανατρέψει την απόφαση αυτή:

Να επιδείξουν την μέγιστη σοβαρότητα οι Έλληνες πολίτες και να συνεργαστούν ώστε να αποφευχθεί το μέτρο αυτό το οποίο έχει χαρακτηρισθεί ως το «ύστατο μέτρο»!

Το newsbreak.gr πρώτο είχε πει ότι αυτή θα ήταν η δυσκολότερη απόφαση του πρωθυπουργού και όπως φαίνεται αυτήν την απόφαση την έχει ήδη πάρει όχι διότι το επέλεξε αλλά διότι του το επέβαλαν οι Έλληνες!

Χθες εμμέσως πλην σαφώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε στο διάγγελμά του:

«Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη: Αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, δεν κυκλοφορούμε! Μένουμε στο σπίτι και διαβάζουμε, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες, επικοινωνούμε με τους δικούς μας, αυτούς που αγαπάμε. Πάμε για έναν περίπατο ή για τρέξιμο μόνοι. Και σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε τις συναθροίσεις.

Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Και κάτι τελευταίο. Ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα και αποστάσεις. Όσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι και η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί».

Δυστυχώς, παρά τις εκκλήσεις της Κυβέρνησης να μείνουμε σπίτι για να προστατευτούμε από την εξάπλωση του κορωνοϊού, πολλοί είναι αυτοί που αγνοούν τις συστάσεις και κάνουν άσκοπες βόλτες.

Δυστυχώς, μόνο με… βούρδουλα καταλαβαίνουμε.

Ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας είπε χθες πως τα καράβια θυμίζουν εποχές Δεκαπενταύγουστου.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο οι Έλληνες πλημμύρισαν τις παραλίες και τα πάρκα. Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει πως Δεν είμαστε σε διακοπές. Είμαστε σε πόλεμο. 

Πάντως, εφόσον θα επιβληθεί διακοπή κυκλοφορίας, δεν θα είναι απόλυτη. Θα επιτρέπονται μετακινήσεις μόνο για σοβαρούς λόγους. Δηλαδή για ιατρική βοήθεια, ή αγορά φαρμάκων, ή προμήθεια τροφίμων, όπως γίνεται στη Γαλλία.

Να σημειωθεί πως ήδη έχει επιβληθεί το μέτρο της απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων, ενώ τα μηνύματα που έχει πάρει η κυβέρνηση από τους ειδικούς επιμένουν ότι οι επόμενες 2-3 εβδομάδες θα είναι οι πιο κρίσιμες για την εξέλιξη της πανδημίας και τις αντοχές του συστήματος υγείας.

Δείτε επίσης: «Κυριάκο δώστα όλα»: 10 δισ. στον ιδιωτικό τομέα, ακέραιο το δώρο Πάσχα σε όλους και έξτρα στο ιατρικό προσωπικό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ