Παρασκευή 25/6/2021

Αυτοσχέδια όπλα, σύριγγες και αναβολικά βρέθηκαν σε κελιά του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού!

Μέσα επικοινωνίας, αυτοσχέδια όπλα, διάφορα οινοπνευματώδη, σύριγγες, ακόμη και αναβολικά κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής έρευνας σε κελιά του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στην επιχείρηση στο Ψυχιατρικό Κατάστημα Κράτησης των φυλακών, συμμετείχαν στελέχη της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών της εξωτερικής φρουράς και κλιμάκιο της Αστυνομίας, που πραγματοποίησαν έρευνες σε έξι κελιά, στα οποία είναι έγκλειστοι δύο αλλοδαποί και τέσσερις Έλληνες.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν 24 σύριγγες, αναβολικά σκευάσματα, ένα αυτοσχέδιο ξύλινο ρόπαλο μήκους 65 εκατοστών, δύο κινητά, έξι φορτιστές, ένα μαχαίρι μήκους 20 εκατοστών, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος, ένα καλώδιο USB, δύο μικρά ψαλίδια, μια φιάλη ποτού, μια λίμα νυχιών, μονάδες αποθήκευσης USB και κάρτα μνήμης, δύο μεταλλικοί σύνδεσμοι κρεβατιού, διάφορες βίδες και καρφιά και δύο κατσαβίδια.

κορυδαλλος ευρηματα

Με την ολοκλήρωση της έρευνας, ενημερώθηκε για τα ευρήματα η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και αποφασίστηκε η μεταφορά των κρατουμένων σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, με ειδική μεταγωγή της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Διαβάστε επίσης: Βρείτε εδώ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ και τις πληφοροφίες για άδεια μετακίνησης

Πρόκειται για τις τελευταίες μεταγωγές, καθώς από την περασμένη Τετάρτη -και για διάστημα που δεν έχει προσδιοριστεί- σταμάτησαν οι τακτικές προγραμματισμένες μεταγωγές κρατουμένων μεταξύ σωφρονιστικών καταστημάτων, ενώ δόθηκε εντολή στους διευθυντές των φυλακών να περιορίσουν στο ελάχιστο τα «κλειστά» επισκεπτήρια σε κρατουμένους.

Παράλληλα, έχει ανασταλεί, προσωρινά, και η χορήγηση αδειών, σε μια επέκταση των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή της μετάδοσης και εξάπλωσης του κορωνοϊού στις φυλακές. Το μέτρο καθυστέρησε να εφαρμοστεί υπό τον φόβο αντιδράσεων, παρόμοιων με εκείνων που καταγράφηκαν σε φυλακές της Ιταλίας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ