Συνεχίζουν την απεργία διαρκείας οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου 

Must Read

Σε απεργία διαρκείας προχώρησε την Παρασκευή το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου, με αίτημα να ανανεωθεί το σύνολο των συμβάσεων όλων ανεξαιρέτως των συμβασιούχων της υπηρεσίας.

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο επισημαίνει ότι ενώ το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχωρά στην ανανέωση των συμβάσεων 629 εργαζομένων έως τις 30 Απριλίου 2021, εξαιρεί «στοχευμένα» από την ανανέωση 17 συμβασιούχους που εργάζονται σε νησιά και στην ενδοχώρα. Πρόκειται για εργαζομένους που αποτελούν το παλαιότερο προσωπικό της Υπηρεσίας Ασύλου και είναι οι πλέον έμπειροι χειριστές αιτημάτων διεθνούς προστασίας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου πραγματοποίησε συνάντηση με τους εκπροσώπους των συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου, παρουσία εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, στο ερώτημα για τη μη ανανέωση των συμβάσεων των 17 εργαζόμενων, που τέθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός επισήμανε:
«Έδωσα εντολή για την ανανέωση όλων των συμβάσεων, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, για τις οποίες υπάρχουν ανυπέρβλητα νομικά και υπηρεσιακά κωλύματα. Κάθε ενέργειά μας αποσκοπεί αποκλειστικά στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και με σεβασμό στις νόμιμες διαδικασίες».

Μέχρι στιγμής, πάντως, ο υπουργός δεν έχει διευκρινίσει ποια είναι τα κωλύματα εκείνα που θα οδηγήσουν 17 εργαζομένους στον δρόμο και μάλιστα εν μέσω μιας πρωτοφανούς υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This