Τρίτη 15/6/2021

Συνεχίζουν την απεργία διαρκείας οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου 

Σε απεργία διαρκείας προχώρησε την Παρασκευή το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου, με αίτημα να ανανεωθεί το σύνολο των συμβάσεων όλων ανεξαιρέτως των συμβασιούχων της υπηρεσίας.

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο επισημαίνει ότι ενώ το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχωρά στην ανανέωση των συμβάσεων 629 εργαζομένων έως τις 30 Απριλίου 2021, εξαιρεί «στοχευμένα» από την ανανέωση 17 συμβασιούχους που εργάζονται σε νησιά και στην ενδοχώρα. Πρόκειται για εργαζομένους που αποτελούν το παλαιότερο προσωπικό της Υπηρεσίας Ασύλου και είναι οι πλέον έμπειροι χειριστές αιτημάτων διεθνούς προστασίας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου πραγματοποίησε συνάντηση με τους εκπροσώπους των συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου, παρουσία εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, στο ερώτημα για τη μη ανανέωση των συμβάσεων των 17 εργαζόμενων, που τέθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός επισήμανε:
«Έδωσα εντολή για την ανανέωση όλων των συμβάσεων, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, για τις οποίες υπάρχουν ανυπέρβλητα νομικά και υπηρεσιακά κωλύματα. Κάθε ενέργειά μας αποσκοπεί αποκλειστικά στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και με σεβασμό στις νόμιμες διαδικασίες».

Μέχρι στιγμής, πάντως, ο υπουργός δεν έχει διευκρινίσει ποια είναι τα κωλύματα εκείνα που θα οδηγήσουν 17 εργαζομένους στον δρόμο και μάλιστα εν μέσω μιας πρωτοφανούς υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ