Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Μοτοπορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας από εργαζόμενους στον τουρισμό και τον επισιτισμό

Μοτοπορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, από εργαζόμενους στον τουρισμό και τον επισιτισμό, οι οποίοι αντιδρούν στα αντεργατικά μέτρα που έχουν ληφθεί, με αφορμή την υγειονομική κρίση.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε προγραμματιστεί για τη 1.30 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος, με το ΠΑΜΕ να έχει καλέσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων, αφού λάβουν όλα τα -προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ- μέτρα προστασίας, να προχωρήσουν σε παραστάσεις διαμαρτυρίας και συμβολικές κινητοποιήσεις στους χώρους εργασίας, αλλά και στις εργοδοτικές ενώσεις.

Η ΓΣΕΕ, από την πλευρά της, έχει ανακοινώσει την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την Παρασκευή 1η Μαϊου, ενώ το ΠΑΜΕ προτίθεται να προχωρήσει σε συμβολικού χαρακτήρα κινητοποιήσεις, παρά την απόφαση της κυβέρνησης για μεταφορά του εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς στις 9 Μαϊου.

«Το συντονιστικό όργανο συνδικαλιστικών οργανώσεων ζητάει την κατάργηση των αντεργατικών -όπως τα χαρακτηρίζει- μέτρων που έχουν ληφθεί, με αφορμή την υγειονομική κρίση, την άμεση αντιμετώπιση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, την ουσιαστική στήριξη εργαζομένων και ανέργων, καθώς και την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ