easyJet: Απολύει το 30% των υπαλλήλων της για χάρη της Airbus, γιγαντώνοντας το σκάνδαλο και την… οργή του Στέλιου Χατζηιωάννου!

Must Read

Τη δικαιολογημένη οργή του Στέλιου Χατζηιωάννου προκάλεσε η είδηση πως η easyJet, η εταιρία την οποία ίδρυσε και της οποίας παραμένει μεγαλομέτοχος, ετοιμάζεται να απολύσει το 30% του προσωπικού της, με τη δικαιολογία πως πρέπει να αντεπεξέλθει στη δύσκολη συγκυρία που έχει δημιουργηθεί, τη στιγμή που τα ανώτερα στελέχη της αρνούνται να ακυρώσουν την παραγγελία 107 αεροσκαφών από την Airbus, η οποία θα στοιχίσει στην easyJet 4,5 δισ. στερλίνες (περίπου 5 δισ. ευρώ!).

Εν ολίγοις, οι υπάλληλοι της easyJet καλούνται να πληρώσουν… το μάρμαρο για το επονομαζόμενο πλέον «σκάνδαλο της Airbus».

«Πριν από δέκα εβδομάδες έλεγα στους απατεώνες να μειώσουν τον στόλο. Αντ’ αυτού συνέχισαν να κινούνται με βάση τα συμφέροντα της Airbus και τώρα βάζουν τους υπαλλήλους να σηκώσουν το βάρος. Εάν η αεροπορική εταιρία πρέπει να είναι μικρότερη σε αριθμό προσωπικού κατά 30%, τότε χρειάζεται να έχει και 30% λιγότερα αεροσκάφη (σε σχέση με το πλήθος των 337 αεροσκαφών που ήταν ο στόλος τον Μάρτιο του 2020) και όχι 107 περισσότερα», δήλωσε ο κ. Χατζηιωάννου σε ανακοίνωσή του.

«Οι αχρείοι στην easyJet εδώ και δύο μήνες ψεύδονται για τους λόγους για τους οποίους πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν την Airbus για 107 επιπλέον αεροπλάνα και σήμερα ανακοινώνουν στο 30% του προσωπικού της easyJet πως θα χάσουν τη δουλειά τους. Γιατί δεν σταματούν να πληρώνουν πρώτα την Airbus;», συμπλήρωσε.

Ο ιδρυτής της easyJet έχει προσφέρει αμοιβή ύψους 5.000.000 λιρών (γύρω στα 5.700.000 ευρώ) σε όποιον του παράσχει στοιχεία που θα τον βοηθήσουν να αποδεσμεύσει την easyJet από την παραγγελία.

Κρυφό δείπνο στην Ελβετία

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει ήδη συλλέξει, μεγαλοστελέχη της easyJet (μεταξύ των οποίων και ο οικονομικός διευθυντής Άντριου Φίντλεϊ, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη Τρίτη, μετά τις αποκαλύψεις του κ. Χατζηιωάννου), παρευρέθησαν σε… κρυφό δείπνο στη Λουκέρνη, στις 26 Νοεμβρίου 2016, με τον γνωστό από τα «Panama Papers» Ελβετό δικηγόρο Μαρκ Μπόναντ. Παρών ήταν και ο ελληνικής καταγωγής Κίμων Σωτηρόπουλος, μεγαλοστέλεχος της Airbus.

«Καλώ το 30% του προσωπικού της easyJet που χάνει σήμερα τη δουλειά του, να μου δώσει πληροφορίες. Η αμοιβή, που αγγίζει έως και τα 5.000.000 λίρες, μπορεί να γίνει δική σας, αν μου δώσετε αποδείξεις για συναλλαγές μεταξύ των αχρείων και του Marc Bonnant», καταλήγει ο κ. Χατζηιωάννου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This