Κυριακή 13/6/2021

Απόφαση-ανάσα για τις τουριστικές επιχειρήσεις: Δεν θα μπαίνουν στον «Τειρεσία» οι επιταγές

Επεκτείνεται η προστασία των επιταγών για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν τουριστικό πρόσημο, με τροπολογία που ψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης.

Ειδικότερα, επιταγές από 15/3/2020 έως 30/3/2020 που έληξαν, εμφανίστηκαν, δεν πληρώθηκαν και δεν έχει εκδοθεί γι’ αυτές διαταγή πληρωμής, δεν καταχωρίζονται στον «Τειρεσία», εφόσον εξοφληθούν μέσα σε 75 ημέρες από τη δημοσίευση του νέου νόμου.

Το ίδιο ισχύει και για επιταγές που έληξαν ή λήγουν στο διάστημα από 1/6/2020 έως 15/7/2020. Το μέτρο θα ισχύσει για τις επιταγές του τουριστικού κλάδου, όπως ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία και πρακτορεία, αλλά και για τις επιχειρήσεις του τριτογενούς τομέα του εμπορίου και των υπηρεσιών των οποίων ο τζίρος του τριμήνου Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2019 υπερβαίνει το 50% του 12μηνου κύκλου εργασιών του ιδίου έτους.

Όπως επισημαίνει το ΕΒΕΠ, με τις νέες διατάξεις οι επιταγές θεωρούνται ότι έχουν λήξει ή θα λήξουν κανονικά και θα σφραγίζονται, αλλά δεν θα καταχωρίζονται στον «Τειρεσία» εφόσον πληρωθούν μέσα σε 75 ημέρες από την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης της επιταγής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ