Μετά το Νεώριο Σύρου και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας υπό αμερικανική σημαία

Must Read

Συμφώνησαν οι μέτοχοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας για τη διαδικασία εξυγίανσης μέσω πώλησης στην αμερικανική Onex. Τι έγινε στη συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης. 

Χθες υπήρξε συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Ν. Παπαθανάσης, ο πρόεδρος της Νεώριον Συμμετοχών ΑΕ. Νίκος Ταβουλάρης και λοιποί μέτοχοι της εταιρίας που ελέγχει τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, καθώς και ο πρόεδρος του ομίλου Onex Παν. Ξενοκώστας.

Οπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής συμφωνήθηκε ότι ο τρόπος εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας θα γίνει με την υπαγωγή τους στη διαδικασία του άρθρου 106βδ του Πτωχευτικού Κώδικα (όπως ακριβώς έγινε και με το Νεώριο της Σύρου). Προς υλοποίηση της ανωτέρω διαδικασίας οι μέτοχοι κ. Ταβουλάρης και Στεφάνου συμφώνησαν όπως μεταβιβάσουν το σύνολο των μετοχών που κατέχουν στην εταιρία Νεώριον Συμμετοχών Α.Ε. σε εταιρία του ομίλου Onex αντί συμβολικού τιμήματος 1 ευρώ και υπό τη διαλυτική αίρεση της κατάθεσης και επικύρωσης της συμφωνίας από το αρμόδιο δικαστήριο.

Ολα τα μέρη «συμφώνησαν επίσης ότι θα κληθούν άμεσα και οι λοιποί μέτοχοι για να ενημερωθούν για την παρούσα συμφωνία και να προσχωρήσουν σε αυτή ώστε να μεταβιβαστεί κατά τα ανωτέρω ποσοστό τουλάχιστον 51% των μετοχών της εταιρίας Νεώριον Συμμετοχών Α.Ε., γεγονός που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της συμφωνίας εξυγίανσης.

Σημειώνεται πως το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Χρηματοδότησης (DFC), της Αναπτυξιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, αποφάσισε ομόφωνα να χρηματοδοτήσει την επένδυση της Onex στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Ήδη το υπουργείο Ανάπτυξης έχει δώσει εντολή στην αρμόδια Διεύθυνση Κρατικών Ενισχύσεων να ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για το σχέδιο πώλησης στην Onex.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This