Σάββατο 12/6/2021

Μετά το Νεώριο Σύρου και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας υπό αμερικανική σημαία

Συμφώνησαν οι μέτοχοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας για τη διαδικασία εξυγίανσης μέσω πώλησης στην αμερικανική Onex. Τι έγινε στη συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης. 

Χθες υπήρξε συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Ν. Παπαθανάσης, ο πρόεδρος της Νεώριον Συμμετοχών ΑΕ. Νίκος Ταβουλάρης και λοιποί μέτοχοι της εταιρίας που ελέγχει τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, καθώς και ο πρόεδρος του ομίλου Onex Παν. Ξενοκώστας.

Οπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής συμφωνήθηκε ότι ο τρόπος εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας θα γίνει με την υπαγωγή τους στη διαδικασία του άρθρου 106βδ του Πτωχευτικού Κώδικα (όπως ακριβώς έγινε και με το Νεώριο της Σύρου). Προς υλοποίηση της ανωτέρω διαδικασίας οι μέτοχοι κ. Ταβουλάρης και Στεφάνου συμφώνησαν όπως μεταβιβάσουν το σύνολο των μετοχών που κατέχουν στην εταιρία Νεώριον Συμμετοχών Α.Ε. σε εταιρία του ομίλου Onex αντί συμβολικού τιμήματος 1 ευρώ και υπό τη διαλυτική αίρεση της κατάθεσης και επικύρωσης της συμφωνίας από το αρμόδιο δικαστήριο.

Ολα τα μέρη «συμφώνησαν επίσης ότι θα κληθούν άμεσα και οι λοιποί μέτοχοι για να ενημερωθούν για την παρούσα συμφωνία και να προσχωρήσουν σε αυτή ώστε να μεταβιβαστεί κατά τα ανωτέρω ποσοστό τουλάχιστον 51% των μετοχών της εταιρίας Νεώριον Συμμετοχών Α.Ε., γεγονός που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της συμφωνίας εξυγίανσης.

Σημειώνεται πως το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Χρηματοδότησης (DFC), της Αναπτυξιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, αποφάσισε ομόφωνα να χρηματοδοτήσει την επένδυση της Onex στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Ήδη το υπουργείο Ανάπτυξης έχει δώσει εντολή στην αρμόδια Διεύθυνση Κρατικών Ενισχύσεων να ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για το σχέδιο πώλησης στην Onex.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ