Κυριακή 13/6/2021

Μυτιληναίος: Μετασχηματίζεται και εξελίσσεται με έργα Βιώσιμης Ανάπτυξης

Σε αναδιάρθρωση του τομέα κατασκευών προκειμένου να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες από τα νέα έργα που αναμένεται να προχωρήσει στη χώρα μας για τη στήριξη της οικονομίας προχωρά η Μυτιληναίος.

Η διοίκηση της τελευταίας ανακοίνωσε πως μετασχηματίζει τον Τομέα Εργων EPC – METKA σε ένα νέο, σύγχρονο και καινοτόμο Business Unit, το Sustainable Engineering Solutions (SES BU), ως αυτόνομη γενική διεύθυνση.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η δραστηριότητά της ενισχύεται με τη δυναμική ανάπτυξη έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainability), όπως στη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, υβριδικών και off-grid ενεργειακών έργων, ενεργειακής αναβάθμισης και εκτέλεσης καινοτόμων ενεργειακών έργων (π.χ. έργα υδρογόνου).

Η Μυτιληναίος σχεδιάζει, επίσης, να συνεχίσει να αξιοποιεί το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα στην κατασκευή θερμικών μονάδων και να αναπτυχθεί περαιτέρω στον χώρο του Transmission & Distribution (T&D) και να αναπτυχθεί πολύ στοχευμένα στον χώρο των υποδομών, μέσω έργων ΣΔΙΤ και έργων που απαιτούν υψηλή τεχνογνωσία, εν όψει και των μεγάλων έργων που έχουν προαναγγελθεί.

Για τη βέλτιστη υποστήριξη του στρατηγικού πλάνου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «προχωρούμε σε αλλαγές στην οργανωτική δομή, με έμφαση σε τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά, το ευέλικτο και αποτελεσματικό σχήμα, την έμφαση στη βελτιστοποίηση του κόστους εκτέλεσης έργων, τη διάκριση αρμοδιοτήτων και παρακολούθηση απόδοσης και τη μεγιστοποίηση συνεργειών με τους υπόλοιπους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας και, βέβαια, με τις υπόλοιπες Γενικές Διευθύνσεις Υποστήριξης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ