Κυριακή 13/6/2021

Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Να αξιοποιηθούν ορθολογικά και γρήγορα τα 60 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης

Ορθολογικά και γρήγορα πρέπει να γίνει η αξιοποίηση των τεράστιων πόρων, ύψους άνω των 60 δισ. ευρώ, που θα λάβει η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστήριξε ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης κατά τη διάρκεια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης.

Ο κ. Περιστέρης θεωρεί πως «προτεραιότητα πρέπει να έχουν οι τομείς που παράγουν τη μεγαλύτερη εγχώρια προστιθέμενη αξία», στους οποίους επικεντρώνεται και ο όμιλος. Για την πρόσφατη επιτυχή έκδοση επταετούς ομολογιακού δανείου 500.000.000 ευρώ, που θα καλύψει τμήμα του επενδυτικού προγράμματος του ομίλου συνολικού ύψους 3,5-4 δισ. ευρώ, ο κ. Περιστέρης είπε πως τα νέα κεφάλαια «θα επενδυθούν […] στους τρεις πυλώνες που έχουν χαράξει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Πολιτεία, στους τομείς των υποδομών, της καθαρής ενέργειας και των παραχωρήσεων».

Επίσης, για το σχέδιο δημιουργίας ξεχωριστής θυγατρικής στον τομέα των παραχωρήσεων τόνισε πως θα ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2021. Ηδη έχει ιδρυθεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Αυτοκινητόδρομοι και αναμένεται η μεταφορά των συμμετοχών της στις εταιρίες διαχείρισης των οδικών αξόνων, καθώς και μια άλλη, κατά 100% θυγατρική, στην οποία μεταφέρεται η συμμετοχή του ομίλου στην εταιρία παραχώρησης του αεροδρομίου Καστελίου. Οσον αφορά τον διαγωνισμό παραχώρησης άδειας τουριστικού συγκροτήματος με καζίνο στο Ελληνικό, υποστήριξε πως αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ