Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Να αξιοποιηθούν ορθολογικά και γρήγορα τα 60 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης

Must Read

Ορθολογικά και γρήγορα πρέπει να γίνει η αξιοποίηση των τεράστιων πόρων, ύψους άνω των 60 δισ. ευρώ, που θα λάβει η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστήριξε ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης κατά τη διάρκεια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης.

Ο κ. Περιστέρης θεωρεί πως «προτεραιότητα πρέπει να έχουν οι τομείς που παράγουν τη μεγαλύτερη εγχώρια προστιθέμενη αξία», στους οποίους επικεντρώνεται και ο όμιλος. Για την πρόσφατη επιτυχή έκδοση επταετούς ομολογιακού δανείου 500.000.000 ευρώ, που θα καλύψει τμήμα του επενδυτικού προγράμματος του ομίλου συνολικού ύψους 3,5-4 δισ. ευρώ, ο κ. Περιστέρης είπε πως τα νέα κεφάλαια «θα επενδυθούν […] στους τρεις πυλώνες που έχουν χαράξει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Πολιτεία, στους τομείς των υποδομών, της καθαρής ενέργειας και των παραχωρήσεων».

Επίσης, για το σχέδιο δημιουργίας ξεχωριστής θυγατρικής στον τομέα των παραχωρήσεων τόνισε πως θα ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2021. Ηδη έχει ιδρυθεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Αυτοκινητόδρομοι και αναμένεται η μεταφορά των συμμετοχών της στις εταιρίες διαχείρισης των οδικών αξόνων, καθώς και μια άλλη, κατά 100% θυγατρική, στην οποία μεταφέρεται η συμμετοχή του ομίλου στην εταιρία παραχώρησης του αεροδρομίου Καστελίου. Οσον αφορά τον διαγωνισμό παραχώρησης άδειας τουριστικού συγκροτήματος με καζίνο στο Ελληνικό, υποστήριξε πως αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This