Το «πάρτι» συνεχίστηκε και μετά το 2018 στη Folli Follie – Ποιους εξυπηρετεί μια κατάρρευση

Must Read

Όσα αποκαλύπτει η έκθεση της ελεγκτικής εταιρίας PwC στις λογιστικές καταστάσεις της Folli  Follie για το 2018, τα οποία αποδεικνύουν ότι το πάρτι συνεχιζόταν και μετά το ξεσκέπασμα της απάτης με τα «φουσκωμένα» έσοδα (τον Μάιο του 2018), είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. 

Στην αγορά ανησυχούν ότι εξαιτίας της διετούς αδράνειας των εποπτικών Αρχών και άλλων αρμοδίων υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πλήρους κατάρρευσης της εταιρίας λόγω των προβλημάτων ρευστότητας. Πρόκειται για εξέλιξη η οποία, ανεξάρτητα αν δεν ομολογείται, εξυπηρετεί την πλευρά Κουτσολιούτσου, όπως λένε ορισμένοι, γιατί μαζί με τη Folli Follie θα χαθούν και τα στοιχεία για τη δράση της κατά το παρελθόν.

Η προσπάθεια που κάνει ο σημερινός επικεφαλής της εταιρίας, σε συνδυασμό με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία κινητοποιήθηκε ουσιαστικά τον περασμένο Δεκέμβριο (!), δηλαδή σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, δεν αρκεί, όπως τονίζουν οι γνωρίζοντες.

«Οι δυνάμεις της οικογένειας Κουτσολιούτσου είναι παντού» προσθέτουν. Επισημαίνουν ότι πριν από λίγους μήνες ιδρύθηκε στη Folli Follie μέχρι και σωματείο, το οποίο αρνείται να παρέμβει σε δικαστικές υποθέσεις και να υποστηρίξει την εταιρία (και τους εργαζομένους). Ορισμένοι θεωρούν πως έχει βάλει το χεράκι της η οικογένεια

Για παράδειγμα, σε πρόσφατη δίκη, στην οποία ζητούνταν η δέσμευση πρόσθετων χρημάτων της Folli Follie, το σωματείο δεν εμφανίστηκε. Ταυτόχρονα, δεσμεύονται και άλλα ποσά, με αποτέλεσμα να επιτείνονται τα προβλήματα ρευστότητας, όπως συνέβη πρόσφατα με 2.000.000 ευρώ τα οποία βρίσκονταν στην Εθνική Τράπεζα και αποτελούσαν νόμιμο μέρισμα, όπως επισημαίνουν κάποιοι.

Στην κυβέρνηση και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υποστηρίζουν ότι θα δοθεί συντεταγμένα η μάχη για τη διάσωση της επιχείρησης, κάτι, όμως, που δεν γίνεται έως σήμερα. Στις 13 Φεβρουαρίου, μιαν ημέρα πριν από την έναρξη της κρίσιμης διαδικασίας για την πρόσκληση πιστωτών προκειμένου να συμφωνηθεί η εξυγίανση της Folli Follie, δημοσιοποιήθηκε απόφαση της Δικαιοσύνης για δέσμευση των μετοχών της Dufry, εξέλιξη που αποτέλεσε ένα πολύ μεγάλο χτύπημα στην προσπάθεια σωτηρίας της εταιρίας. Αν δεν υπάρξει γρήγορα λύση, η Folli Follie οδεύει προς οικονομική ασφυξία, όπως ισχυρίζονται οι γνωρίζοντες.

Τα καταστήματα λιανικής σβήνουν αφού δεν έχουν επάρκεια προϊόντων, ενώ σήμερα εργάζονται σε αυτήν μόνο 250 άτομα, όμως μισθοδοτούνται 700 καθώς η εταιρία δεν έχει λεφτά για να δώσει αποζημιώσεις! Η νέα διοίκηση εξακολουθεί να έχει απέναντί της την οικογένεια Κουτσολιούτσου με τους 15 δικηγόρους

Δείτε επίσης: Τον Σεπτέμβριο κρίνεται δικαστικά η τύχη της οικογένειας Κουτσολιούτσου για την Folli Follie

Πηγή: εφημερίδα «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This