Κινδυνεύει με κατάρρευση η αεροπορική Orange2Fly – Δεν εγκρίθηκε η αίτηση δανείου

Οι μικρές περιφερειακές εταιρίες έχουν μείνει εκτός κρατικής χρηματοδότησης και κινδυνεύουν να καταρρεύσουν

Must Read

SΟS εκπέμπει η Orange2fly, η ελληνική αεροπορική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2015 και πλήττεται όπως όλες οι αεροπορικές εταιρείες από την εξάπλωση της πανδημίας.

Με έδρα την Αθήνα, έχει 4 αεροσκάφη Airbus Α-320, απασχολεί 200 άτομα (συμπεριλαμβανομένου και του ιπτάμενου προσωπικού) και η δραστηριότης της επικεντρώνεται κυρίως στις πτήσεις charter. Από το 2016 έως το 2029 είχε πάνω από 1.400.000 επιβάτες εκ των οποίων, πάνω από τους μισούς στην Ελλάδα.

Μόνο το 2019, έφερε στα Ελληνικά νησιά από την Ευρώπη περίπου 250.000 επιβάτες. Με δεδομένο ότι η δραστηριότητα της εταιρείας έχει άμεση σχέση με τον τουρισμό, με γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατεί επηρεάζει άμεσα την εταιρία. Η εταιρεία ζήτησε δάνειο 8 εκατομμυρίων ευρώ από την Εθνική Τράπεζα προκειμένου να αντεπεξέλθει στις δυσμενείς συνθήκες, το οποίο δεν εγκρίθηκε καθώς η επιχείρηση χαρακτηρίστηκε μη βιώσιμη από την πλευρά της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει μηδενικό δανεισμό και δεν έχει καμία οφειλή στο Δημόσιο για εισφορές και φόρους.

Στην απάντησή της η Εθνική τράπεζα αναφέρει ότι «σύμφωνα με τα πιστοδοτικά κριτήρια και τον εσωτερικό κανονισμό της Τραπέζης δεν κρίνεται σκόπιμη η έναρξη της πιστοδοτικής συνεργασίας με τους προτεινόμενους όρους. Θα μπορούσε να εξεταστεί αίτημα χρηματοδοτησης υπέρ της εταιρείας, εφόσον παρασχεθούν/ενεχυριαστούν εξασφαλιστικά στοιχεία και ειδικότερα ισόποση κατάθεση μετρητών».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, εάν μπει λουκέτο 200 άνθρωποι θα μείνουν στον δρόμο. Πάντως καθίσταται σαφές ότι οι μικρές περιφερειακές εταιρίες έχουν μείνει εκτός κρατικής χρηματοδότησης και κινδυνεύουν να καταρρεύσουν λόγω της χρονικής διαρκείας της πανδημίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This