Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Κινδυνεύει με κατάρρευση η αεροπορική Orange2Fly – Δεν εγκρίθηκε η αίτηση δανείου

Οι μικρές περιφερειακές εταιρίες έχουν μείνει εκτός κρατικής χρηματοδότησης και κινδυνεύουν να καταρρεύσουν

SΟS εκπέμπει η Orange2fly, η ελληνική αεροπορική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2015 και πλήττεται όπως όλες οι αεροπορικές εταιρείες από την εξάπλωση της πανδημίας.

Με έδρα την Αθήνα, έχει 4 αεροσκάφη Airbus Α-320, απασχολεί 200 άτομα (συμπεριλαμβανομένου και του ιπτάμενου προσωπικού) και η δραστηριότης της επικεντρώνεται κυρίως στις πτήσεις charter. Από το 2016 έως το 2029 είχε πάνω από 1.400.000 επιβάτες εκ των οποίων, πάνω από τους μισούς στην Ελλάδα.

Μόνο το 2019, έφερε στα Ελληνικά νησιά από την Ευρώπη περίπου 250.000 επιβάτες. Με δεδομένο ότι η δραστηριότητα της εταιρείας έχει άμεση σχέση με τον τουρισμό, με γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατεί επηρεάζει άμεσα την εταιρία. Η εταιρεία ζήτησε δάνειο 8 εκατομμυρίων ευρώ από την Εθνική Τράπεζα προκειμένου να αντεπεξέλθει στις δυσμενείς συνθήκες, το οποίο δεν εγκρίθηκε καθώς η επιχείρηση χαρακτηρίστηκε μη βιώσιμη από την πλευρά της τράπεζας.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει μηδενικό δανεισμό και δεν έχει καμία οφειλή στο Δημόσιο για εισφορές και φόρους.

Στην απάντησή της η Εθνική τράπεζα αναφέρει ότι «σύμφωνα με τα πιστοδοτικά κριτήρια και τον εσωτερικό κανονισμό της Τραπέζης δεν κρίνεται σκόπιμη η έναρξη της πιστοδοτικής συνεργασίας με τους προτεινόμενους όρους. Θα μπορούσε να εξεταστεί αίτημα χρηματοδοτησης υπέρ της εταιρείας, εφόσον παρασχεθούν/ενεχυριαστούν εξασφαλιστικά στοιχεία και ειδικότερα ισόποση κατάθεση μετρητών».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, εάν μπει λουκέτο 200 άνθρωποι θα μείνουν στον δρόμο. Πάντως καθίσταται σαφές ότι οι μικρές περιφερειακές εταιρίες έχουν μείνει εκτός κρατικής χρηματοδότησης και κινδυνεύουν να καταρρεύσουν λόγω της χρονικής διαρκείας της πανδημίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ