Σάββατο 8/5/2021

«Ασυγκίνητοι» οι Γερμανοί της BSH από την πρόταση Μπακατσέλου – Αρχίζουν οι απολύσεις στην PITSOS!

Ο επιχειρηματίας στοχεύει στην ανάπτυξη παραγωγικής δραστηριότητας ελληνικών κουζινών με τη συμβολή των 200 εργαζομένων στο εργοστάσιο

Καμία απάντηση της γερμανικής BSH, ιδιοκτήτριας του εργοστασίου της PITSOS (Πίτσος), δεν είχε έρθει τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην πρόταση που είχε υποβάλει ο Νίκος Μπακατσέλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pyramis, ο οποίος φέρεται έτοιμος να αναβιώσει την παραγωγή ηλεκτρικών κουζινών της ιστορικής μονάδας που έβαλε λουκέτο στα τέλη Μαρτίου.

Έτσι από χθες, Τετάρτη 14/04, άρχισε η διαδικασία των 200 απολύσεων με την καταβολή των αποζημιώσεων στους εργαζομένους της βιομηχανίας PITSOS, που είχαν τεθεί εκτός εταιρίας από τις 31 Μαρτίου 2021.

Στόχος του επιχειρηματία Νίκου Μπακατσέλου, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, είναι να διασώσει τους 200 εργαζομένους του εργοστασίου (395 απασχολούνταν στην εταιρία στο τέλος του 2019 και 409 το 2018).

Αυτό, βέβαια, για να συμβεί πρέπει να απαντήσουν θετικά οι Γερμανοί που, μέχρι αυτή την ώρα που γράφονταν οι γραμμές, δεν είχε υπάρξει καμία επικοινωνία. Με βάση το επενδυτικό σχέδιο περίπου 100 άτομα θα εργαστούν στη νέα φάση με ορίζοντα 12μήνου. Εφόσον η συμφωνία προχωρήσει, τον δεύτερο χρόνο θα διπλασιαστούν οι εργαζόμενοι.

Ανάπτυξη παραγωγικής δραστηριότητας ελληνικών κουζινών

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρότασή του στοχεύει στην ανάπτυξη παραγωγικής δραστηριότητας ελληνικών κουζινών, πιθανόν με νέο σήμα. Η BSH, στην περίπτωση που συμφωνήσουν οι δύο πλευρές, θα παραχωρήσει το δικαίωμα στο ελληνικό εργοστάσιο να παράγει για λογαριασμό της κάποιους όγκους προϊόντων για διάστημα 1-2 ετών.

Έτσι θα γίνει ομαλά η μετάβαση στη νέα δραστηριότητα του Έλληνα επιχειρηματία, με νέα σειρά προϊόντων ελληνικής παραγωγής, πιθανόν με νέο σήμα, αφού η BSH δεν προβλέπεται να παραχωρήσει τα σχετικά δικαιώματα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ