Η Παγκρήτια, οι νέοι μέτοχοι και οι «διαβεβαιώσεις» του Σταύρου Παπασταύρου

Must Read

Μπορεί το «Ιερατείο» της ΕΚΤ και του SSM να κρατά όμηρους επί 9 ολόκληρους μήνες τους νέους μετόχους της Παγκρήτιας, ήτοι τον όμιλο Thrinvest των κ.κ. Μπάκου , Καϋμενάκη και Εξάρχου, στο παρασκήνιο όμως δίδονται περίεργες «διαβεβαιώσεις» για να μην υπάρξουν ανεξέλεγκτες αντιδράσεις.

Έχουμε γράψει επανειλημμένα ότι είναι αδιανόητο σε μία Δυτική δημοκρατία, σε μία ελεύθερη – υποτίθεται – οικονομία, επιχειρηματίες να καθίστανται όμηροι καθώς από τη μία υποχρεώνονται να τοποθετήσουν κεφάλαια για να αποκτήσουν ποσοστό στη μετοχική σύνθεση κάποιος τράπεζας, αλλά παρά το ρίσκο που ανέλαβαν, να τους απαγορεύεται η άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου που απορρέουν από το ποσοστό συμμετοχής τους, αν δεν λάβουν το περίφημο πιστοποιητικό καταλληλότητας από το «Ιερατείο».

Πως είναι δυνατόν λοιπόν επιχειρηματίες αυτού του βεληνεκούς να μην έχουν αντιδράσει με κάθε μέσο μπροστά σε αυτή την εξόφθαλμη αδικία;

Η προσωρινή καταστολή στην οποία βρίσκονται, φαίνεται ότι οφείλεται στις κοινωνικές σχέσεις που διατηρεί ένας εκ των μετόχων με τον  Σταύρο Παπασταύρου.

Ο Παπασταύρου για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι «εξειδικευμένος» σε δύσκολες υποθέσεις και έχει σχέσεις τόσο με τον Κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα όσο βέβαια και με το περιβάλλον που μέχρι πρόσφατα διαβιούσε στο Μέγαρο Μαξίμου. Στο οποίο όπως όλα δείχνουν, θα επιστρέψει εγκαταλείποντας ακόμα και την «φιλική» υποστήριξη του ανερχόμενου Ομίλου λόγω αυτών των «κοινωνικών σχέσεων».

Με την «φιλική συμμετοχή του Παπασταύρου» λοιπόν, το κονσόρτσιουμ πιστεύει ότι η υπόθεση θα τελεσφορήσει επιτυχώς. Γι’ αυτό και οι αντιδράσεις τους δεν είναι οι αναμενόμενες…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This