Quality & Reliability: «Hub» εφοπλιστών στην Πληροφορική – Πώς μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή της αγοράς – Στον Ηλ. Γκότση το 5% των μετοχών

Ένας νέος πρωταγωνιστής δημιουργείται στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά πληροφορικής στην Ελλάδα, στην «καρδιά» του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της εγχώριας οικονομίας

Must Read

Κινήσεις που επιβεβαιώνουν την αύξηση του μεγέθους και την αλλαγή επιπέδου για την QUALITY AND RELIABILITY (ΚΟΥΑΛ) συνεχίζουν να καταγράφονται στο ΧΑ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ποσοστό 5% των μετοχών της εταιρίας πέρασε στον εφοπλιστή Ηλία Γκότση, ιδιοκτήτη της Eurotankers και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο μετοχικό σχήμα αναμένεται να μπει και ο δεύτερος μέτοχος της INTRAKAT, Δημήτρης Μπάκος.

Φαίνεται ότι η Q&R μετατρέπεται πλέον σε ένα ένα ισχυρό «Hub» εφοπλιστών, μέσα από μια σειρά πράξεων και ενεργειών ουσίας. Πρόσφατα, το 31,999% των μετοχών πέρασε στην κυρία Σωτηράκου Τριάντη, μέλος της εφοπλιστικής οικογένειας Καραγιώργη και σύζυγο του κ. Γιάννη Καραγιώργη.

Σε συνδυασμό δε με τα ιδιαίτερα σημαντικά έργα που αναλαμβάνει κατά σειρά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την αύξηση των μεγεθών της και το «ράλι» της μετοχής της, η εισηγμένη αλλάζει χωρίς υπερβολή επίπεδο.

Όπως είχε ανακοινωθεί από την Quality & Reliability AE, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007 και δυνάμει σχετικών γνωστοποίησεων που έλαβε την 02/02/2024:

1) Η κυρία Σωτηράκου Σοφία Τριάντη προέβη την 02/02/2024 σε αγορά 8.750.100 κοινών ονομαστικών μετοχών κατά την οποία επήλθε μεταβολή στο ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου και συγκεκριμένα ξεπέρασε το ποσοστό του 25% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και συγκεκριμένα κατέχει 31,998% άμεσα σε μετοχές εκδόσεως της εταιρείας καθώς και τα αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου.

Μετά την ανωτέρω συναλλαγή η κυρία Σωτηράκου Σοφία Τριάντη κατέχει 8.750.100 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρίας που αντιστοιχούν σε ποσοστό 31,999%.

2) o μέτοχος John Arthur Bray Croker προέβη την 02/02/2024 σε πώληση 7.150.100 κοινών ονομαστικών μετοχών κατά την οποία επήλθε μεταβολή στο ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου που κατείχε.

Συγκεκριμένα μετά την ανωτέρω συναλλαγή ο κ. John Arthur Bray Croker κατήλθε άμεσα από το 24,904% στο 0,00% και έμμεσα από το 1,244% στο 0,00%.

3) o μέτοχος κ. Νικόλαος Πασχαλάκης προέβη την 02/02/2024 σε πώληση 750.000 κοινών ονομαστικών μετοχών κατά την οποία επήλθε μεταβολή στο ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου και κατήλθε του ποσοστού του 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας (κατέχει το 3,124% άμεσα σε μετοχές εκδόσεως της εταιρείας καθώς και τα αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου). Μετά τη συναλλαγή ο κ. Νικόλαος Πασχαλάκης κατέχει 854.255 κοινές ονομαστικές μετοχές της Εταιρείας που αντιστοιχούν σε ποσοστό 3,124%.

4) o μέτοχος κ. Θεόδωρος Καραγιάννης προέβη την 02/02/2024 σε πώληση 850.000 κοινών ονομαστικών μετοχών κατά μετοχών κατά την οποία επήλθε μεταβολή στο ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου (κατήλθε του ποσοστού του 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και συγκεκριμένα κατέχει το 4,009% άμεσα σε μετοχές εκδόσεως της εταιρείας καθώς και τα αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου).

Οι κινήσεις που την «εκτοξεύουν»

Η Q&R δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο σε έργα του δημοσίου και έχει εισέλθει δυναμικά και στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η εταιρεία έχει ανακάμψει σημαντικά αναλαμβάνοντας μια σειρά μεγάλων νέων έργων. Είναι ενδεικτικό ότι οι αρχές του 2024 βρήκαν την εισηγμένη εταιρεία με άνω των 40.000.000 ευρώ ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων, ποσό το οποίο συνεχώς αυξάνεται, γεγονός το οποίο διασφαλίζει υψηλή κερδοφορία κατά την επόμενη τριετία, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτή την εκτίμηση νέες συμβάσεις. Παράλληλα, από τις αρχές του 2024 η τιμή της μετοχή της από 0,6180 ευρώ (κλείσιμο 2/1/2024) έφτασε στα 1,0800 ευρώ, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 («αγγίζει» το +75%).

Η Quality & Reliability AE αποτελεί μια εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες του κλάδου.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα (2 ετών) κερδίζει σημαντικά έργα σε διαγωνισμούς του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του δημόσιου τομέα που της αλλάζουν ουσιαστικά μέγεθος, με αντίστοιχη αύξηση των εσόδων της και ενίσχυση των προοπτικών για την κερδοφορία της. Μεταξύ των έργων αυτών, είναι η συμμετοχή της σε σχήμα που υλοποιεί το mega project του Ελληνικού Κτηματολογίου της ψηφιοποίησης των έγχαρτων αρχείων 390 υποθηκοφυλακείων της χώρας, η πιο πρόσφατα η ανάληψη του έργου της ψηφιοποίησης του διπλωματικού και ιστορικού αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών, και άλλα έργα, μεταξύ των οποίων πολλά που αφορούν και στον ιδιωτικό τομέα, διαδραματίζοντας έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην ψηφιακή μετάβαση της ελληνικής οικονομίας.

Άλλα πρόσφατα έργα τα οποία ανέλαβε η εισηγμένη, αλλά όχι φυσικά τα μόνα, είναι: Ψηφιοποίηση του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (07/03/2024), Το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Προμηθειών (10/01/2024).

Πηγή: Dealnews

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This