Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Χάκερ μπήκαν στα απόρρητα αρχεία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τώρα απαιτούν λύτρα εκατομμυρίων λιρών!

H ζημιά φαίνεται να είναι πολύ πιο σοβαρή απ' ό,τι αρχικά υπολογιζόταν

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει «φάει» απανωτά… γκολ από χάκερ που, αφού διείσδυσαν στα αρχεία της, τώρα ζητούν λύτρα εκατομμυρίων λιρών!

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Sportsmail, η βρετανική ομάδα έχει ήδη απευθυνθεί σε ομάδα τεχνικών ειδικών για να διαχειριστούν την πιθανά «καταστροφική» επίθεση που άρχισε πριν από πάνω από μία εβδομάδα. Μάλιστα, το Βρετανικό Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας την Πέμπτη το βράδυ επιβεβαίωσε ότι βοηθάει την ομάδα να αντιμετωπίσει αυτήν την κρίση.

Οι χάκερ, που πιστεύεται ότι έχουν ακόμα υπό τον έλεγχό τους τα συστήματα της Γιουνάιτεντ, φαίνεται να έχουν κάνει πολύ πιο σοβαρή ζημιά από αυτήν που αρχικά υπολογιζόταν, αφού έχουν πρόσβαση σε άκρως ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα παικτών, αλλά και σε απόρρητα στοιχεία για την ομάδα. Απειλούν δε ότι, αν δεν πληρωθούν το ποσό που ζητούν, θα βγάλουν όλα αυτά τα στοιχεία… στη φόρα!

Καθησύχασε τους οπαδούς

Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι οι χάκερ ή πόσα ακριβώς ζητούν, αλλά το Κέντρο Κυβερνοασφάλειας αποκάλυψε ότι μέσα στη χρονιά μια άλλη ομάδα της χώρας είχε δεχτεί παρόμοια επίθεση και καλούνταν να πληρώσουν «λύτρα» 5.000.000 λιρών. Η Γιουνάιτεντ, πάντως, με ανακοίνωσή της έσπευσε να καθησυχάσει τους οπαδούς της ότι τα δικά τους δεδομένα δεν κινδυνεύουν και τόνισε ότι αυτή η κυβερνοεπίθεση δεν θα επηρεάσει την αγωνιστική δραστηριότητα της ομάδας που θα φιλοξενήσει στην έδρα της την Τετάρτη την Παρί Σεν Ζερμέν για το Champions League.

Η Εθνική Επιτροπή Κυβερνοασφάλειας της Μεγάλης Βρετανίας είχε προειδοποιήσει για την αυξανόμενη απειλή κυβερνοεπιθέσεων στη βιομηχανία του αθλήματος τον Ιούλιο, καθώς και την πιθανότητα αυτοί να δουλεύουν για κράτη όπως η Ρωσία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ