Βασάνισαν και σκότωσαν δυο μαύρους γιατί έκλεψαν κρέας από σούπερ μάρκετ στην Βραζιλία

Must Read

Οργή έχει προκαλέσει στην Βραζιλία, η είδηση ότι φρουροί σούπερ μάρκετ παρέδωσαν σε εμπόρους ναρκωτικών δυο νεαρούς που είχαν κλέψει, προκειμένου να τους σκοτώσουν. 

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία ερευνά τον βασανισμό και τη δολοφονία δύο νεαρών μαύρων, ενός 29χρονου και του 19χρονου ανιψιού του, που φέρεται να παραδόθηκαν σε παράνομους εμπόρους ναρκωτικών από φρουρούς ασφαλείας ενός σούπερ μάρκετ επειδή έκλεψαν κρεατικά, στο Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα στη βορειοανατολική Βραζιλία.

Ο 29χρονος Μπρούνο Μπάρος και ο 19χρονος ανιψιός του Γιαν δολοφονήθηκαν «λόγω μιας υποτιθέμενης κλοπής τροφίμων. Σύμφωνα με την οικογένειά τους, φρουροί ασφαλείας τους παρέδωσαν σε παράνομους διακινητές ναρκωτικών», τόνισε η Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Πολιτείας Μπαΐα σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Τα πτώματά τους βρέθηκαν με σημάδια βασανισμού και τραυμάτων από σφαίρες

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες συγγενών των θυμάτων σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Μπρούνο έστειλε μηνύματα σε μια φίλη του, ζητώντας της να δανειστεί 700 ρεάλ (περίπου 107 ευρώ) για να επιστρέψει πακέτα κρέατος που φέρεται ότι έκλεψε και να αποτρέψει τους φρουρούς ασφαλείας να τους παραδώσουν στους διακινητές ναρκωτικών. Τα πτώματά τους βρέθηκαν σε μια άλλη γειτονιά στο Σαλβαδόρ, με σημάδια βασανισμού και τραυμάτων από σφαίρες.

Η Αστυνομία τόνισε ότι ανέλυσε υλικό από κάμερες ασφαλείας και ότι πήρε καταθέσεις από εργαζομένους του σούπερ μάρκετ, συγγενείς των θυμάτων και άλλους μάρτυρες. Ωστόσο, η εκδοχή της οικογένειας ότι οι νεαροί άνδρες παραδόθηκαν σε εμπόρους ναρκωτικών από φρουρούς ασφαλείας δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τις ανακριτικές αρχές. Από την πλευρά της, η αλυσίδα σουπερμάρκετ Atakadao Atakarejo διαβεβαίωσε «ότι συνεργάζεται πλήρως στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας» και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στα θύματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This