Tο Κίεβο λέει ότι φοβάται εισβολή της Λευκορωσίας σήμερα το βράδυ

Σφίγγει η «θηλιά» γύρω από το Κίεβο - Ο Ζελένσκι τηλεφώνησε στον Μπάιντεν

Must Read

Φόβους ότι δυνάμεις της Λευκορωσίας μπορεί να εισβάλλουν στην Ουκρανία σήμερα το βράδυ, εκφράζει το κρατικό Κέντρο Στρατηγικών Επικοινωνιών του Κιέβου, μετά τη συνάντηση που είχαν στη Μόσχα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Λευκορώσος ομόλογός του, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα, ο λευκορωσικός στρατός μπορεί να ξεκινήσει την εισβολή στις 21.00 (ώρα Ελλάδας) της 11ης Μαρτίου» ανέφερε το Κέντρο, που υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού και Πληροφοριών.

Οι Ουκρανοί λένε ότι οι ρωσικά αεροσκάφη… βομβάρδισαν χωριά στην Λευκορωσία

Ένας σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας ισχυρίστηκε σήμερα ότι ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ήταν σε συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα την ώρα που ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στον πλαίσιο μιας παραπλανητικής επίθεσης , χωριά της Λευκορωσίας.

«Πιστεύω ότι (η στρατιωτική διοίκηση της Λευκορωσίας) θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει αυτό το σενάριο», δήλωσε ο προεδρικός σύμβουλος Ολεκσέι Αρεστόβιτς σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Λίγο νωρίτερα η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν τον οικισμό Κοπάνι της Λευκορωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, αφού μπήκαν στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας σε μια προσπάθεια να εμπλέξουν την Λευκορωσία στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

«Πρόκειται για προβοκάτσια! Στόχος είναι να εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία!», ανέφερε η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας σε ανάρτηση στο διαδίκτυο. Ο ουκρανικός στρατός είπε ότι δύο άλλοι οικισμοί της Λευκορωσίας ήταν επίσης στόχοι στην ίδια επιχείρηση.

Αναδιάταξη των ρωσικών δυνάμεων

Δορυφορικές εικόνες από τα περίχωρα του Κιέβου δείχνουν ότι υπάρχει αναδιάταξη των ρωσικών δυνάμεων, με το ρωσικό κονβόι να κινείται στην περιοχή του αεροδρομίου Αντόνοφ. Παράλληλα, μονάδες πυροβολικού έχουν φτάσει στα βόρεια προάστια του Κιέβου.

Τουλάχιστον 1.582 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη Μαριούπολη, σύμφωνα με τον δήμο

Τουλάχιστον 1.582 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ως αποτέλεσμα των ρωσικών βομβαρδισμών και του αποκλεισμού της πόλης επί 12 ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο, με ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

Νωρίτερα, ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης, Σεργκέι Ορλόφ μίλησε στο γερμανικό δίκτυο ARD, τονίζοντας πως: «Σημαντικές εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού έχουν καταστραφεί και όλες οι προσπάθειες εκκένωσης του άμαχου πληθυσμού μέσω ασφαλών διαδρόμων έχουν μέχρι στιγμής αποτύχει. Η πόλη δέχεται συνεχή πυρά και βομβαρδισμούς με τους δρόμους γύρω από την πόλη να έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές. Δεν μπορούν, για παράδειγμα, να φθάσουν τα φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη όπως και δεν είναι δυνατή η διανομή ιατροφαρμακευτικού υλικού».

«Δεν ξέρω πώς να περιγράψω την καταστροφή που έχει υποστεί η πόλη μας. Η Μαριούπολη στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πια. Το σκηνικό θυμίζει Γκρόζνι και Χαλέπι», είπε ο Ορλόφ.

Σημειώνεται ότι η πόλη πολιορκείται σκληρά εδώ και μέρες, ενώ πλέον οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα, ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και είδη πρώτης ανάγκης.

Ζελένσκι: «Μίλησα με τον Μπάιντεν για περισσότερη υποστήριξη στο τομέα της άμυνας»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι συνομίλησε σήμερα Παρασκευή με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και συμφώνησαν για την περαιτέρω υποστήριξη της Ουκρανίας στον αμυντικό τομέα και την ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

«Τον ενημέρωσα για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, για τα εγκλήματα της Ρωσίας ενάντια στους αμάχους. Συμφωνήσαμε τα περαιτέρω βήματα σε σχέση με την υποστήριξη της άμυνας της Ουκρανίας και την ενίσχυση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας» δήλωσε ο Ζελένσκι σε ανάρτηση του στο Twitter.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This