Τι συζητήθηκε για την Κύπρο στο τετ α τετ Αναστασιάδη-Ερντογάν

Έτοιμος για διάλογο ο Κύπριος Πρόεδρος...

Must Read

Τετ α τετ με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο δείπνο εργασίας της ευρωατλαντικής συμμαχίας, που φιλοξένησε στη Μαδρίτη ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου της Κύπρου Μάριου Πελεκάνου, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε προς τον Τούρκο Πρόεδρο την ετοιμότητά του για επανάληψη των διαπραγματεύσεων για διευθέτηση του Κυπριακού υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και επανέλαβε πως ο ίδιος είναι πάντοτε έτοιμος να προσέλθει σε συνομιλίες, «με στόχο τη διευθέτηση ενός χρονίζοντος προβλήματος, η επίλυση του οποίου θα είναι επωφελής για την Κύπρο και όλους τους Κύπριους, καθώς και για τη σταθερότητα και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και για τις σχέσεις ΕΕ -Τουρκίας».

Όπως αναφέρουν κυπριακές κυβερνητικές πηγές, ο Τούρκος Πρόεδρος απάντησε στον Πρόεδρο Αναστασιαδη ότι και οι δύο πλευρές έχουν καταθέσει τις θέσεις τους και θα ήταν σωστό να γίνει μια προσπάθεια με την Τ/κ ηγεσία να βρεθεί ένα κοινό σημείο για να επαναρχίσει ο διάλογος.

*φωτογραφία από www.pio.gov.cy

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This