Σοκ στην Ιαπωνία: Πυροβόλησαν σε στήθος και λαιμό τον πρώην πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας!

Διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο και δεν παρουσιάζει καμία ζωτική ένδειξη, σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ

Must Read

Την ώρα που εκφωνούσε ομιλία σε εκδήλωση του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ) στη Νάρα, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε κατέρρευσε αιμορραγώντας.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν ως δύο πυροβολισμούς, που χτύπησαν στο στήθος και στον λαιμό τον 67χρονο βετεράνο συντηρητικό πολιτικό.

Διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο και δεν παρουσιάζει καμία ζωτική ένδειξη, σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ. Η αστυνομία συνέλαβε τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης. Το Bloomberg επικαλούμενο το ιαπωνικό ΝΗΚ σημειώνει ότι ο Αμπε δεν είχε τις αισθήσεις του και ότι δεν φαινόταν να ανταποκρίνεται.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από όπου και αναμένονται νεότερα για την κατάσταση της υγείας του.

 

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην πυροσβεστική στην περιοχή, «ο πρώην πρωθυπουργός Άμπε μοιάζει να βρίσκεται σε κατάσταση καρδιοαναπνευστικής ανακοπής», μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, χρησιμοποιώντας την ορολογία των ιαπωνικών αρχών όταν ο θάνατος κάποιου μένει απλά να διαπιστωθεί από ιατροδικαστικό.

Κατά τις ίδιες αρχικές πληροφορίες ο Άμπε δέχθηκε τα πυρά στο στήθος πισώπλατα με άλλες πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει υποστεί και καρδιακή ανακοπή. Οι πυροβολισμοί φέρεται να έγιναν 1-2 λεπτά μετά την έναρξη της ομιλίας του Άμπε.

Ούτε η αστυνομία, ούτε η πυροσβεστική ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν επίσημα την πληροφορία αυτή όταν επικοινώνησε μαζί τους το Γαλλικό Πρακτορείο. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, ο δράστης της επίθεσης εναντίον του εθνικιστή πρώην πρωθυπουργού συνελήφθη και το όπλο που χρησιμοποίησε κατασχέθηκε. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας 42 ετών, κατά την ίδια πηγή. Σύμφωνα με το BBC ένας άνδρας πυροβόλησε από πίσω, στο στήθος, τον Αμπε.

 

Την ίδια ώρα το NHK σημείωνε ότι ένας άνδρας τέθηκε υπό κράτηση. Ο ύποπτος φαινόταν να είναι ένας νεαρός ή μεσήλικας άνδρας, δήλωσε ένας δημοσιογράφος του NHK. Ο Άμπε, 67 ετών, βρισκόταν στην πόλη Νάρα για να εκφωνήσει προεκλογική ομιλία ενόψει των εκλογών για την άνω βουλή την ερχόμενη Κυριακή. Ο πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα ανέστειλε την προεκλογική εκστρατεία του, είναι καθ’ οδόν προς το Τόκιο.

 

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο Φουμίο Κισίντα, επιστρέφει εσπευσμένα στην πρωτεύουσα της χώρας, το Τόκιο, διακόπτοντας την προεκλογική του εκστρατεία, μετά την επίθεση ενόπλου εναντίον του προκατόχου του – νυν βουλευτή του κόμματός του – Σίνζο Άμπε, μεταδίδουν ιαπωνικά ΜΜΕ.

Διαβάστε ακόμα:

Σοκάρει το βίντεο από τη στιγμή του πυροβολισμού του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This