Όπου φύγει, φύγει οι Ρώσοι για να αποφύγουν την επιστράτευση

Οι λιποτάκτες θα μπαίνουν φυλακή - Δεκάδες συλλήψεις σε διαδηλώσεις κατά της επιστράτευσης σε όλη τη χώρα

Must Read

Κατά χιλιάδες φεύγουν οι Ρώσοι προκειμένου να αποφύγουν την επιστράτευση που διέταξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, με αποτέλεσμα ουρές χιλιομέτρων να έχουν δημιουργηθεί στα σύνορα με τη Γεωργία και τη Φινλανδία.

Και όλα αυτά την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε τροποποίηση νόμου που προβλέπει ποινή κάθειρξης 10 ετών για τους στρατιωτικούς που λιποτακτούν ή αρνούνται να πολεμήσουν σε περιόδους επιστράτευσης.

Δείτε επίσης: Οι νόμοι του Πούτιν για τον πόλεμο

Όπως μετέδωσε το Mega, στα σύνορα της Φινλανδίας με τη Ρωσία οι ουρές των αυτοκινήτων φτάνουν τα 10 χιλιόμετρα.

«Είμαι απλά υπέρ της απελευθέρωσης της Ρωσίας από τον Πούτιν, υπέρ μιας δημοκρατικής Ρωσίας, είναι τρελό. Και είναι τρελό που τόσοι πολλοί άνθρωποι μισούν τους Ρώσους», δήλωσε ένας νεαρός Ρώσος.

Τα αεροπορικά εισιτήρια για τη Γεωργία κυκλοφορούν μόνο στη μαύρη αγορά και μάλιστα σε οκταπλάσια τιμή από την κανονική.

Στα σύνορα της Ρωσίας με τη Γεωργία επικρατεί το αδιαχώρητο αφού τουλάχιστον 2.300 οχήματα υπολογίζονται ότι πέρασαν σε έναν μόνο συνοριακό σταθμό, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές.

Δείτε επίσης: Ουρές χιλιομέτρων στα σύνορα της Ρωσίας και διαδηλώσεις, μετά την ανακοίνωση για μερική επιστράτευση

«Υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ιδιωτικών οχημάτων, περίπου 2.300 συνολικά, που έχουν φτάσει στη Δημοκρατία της Βόρειας Οσετίας και σχηματίζουν ουρά για να περάσουν το σημείο ελέγχου Βέρκχνι Λαρς», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών αυτής της ρωσικής δημοκρατίας που συνορεύει με τη Γεωργία.

Λόγω αυτής της εισροής, «οι εκτελωνισμοί γίνονται δύσκολα», πρόσθεσε το υπουργείο, το οποίο κάλεσε τους Ρώσους να μην επιδιώκουν να φύγουν από τη χώρα.

Πάνω από 730 συλλήψεις σε διαδηλώσεις κατά της επιστράτευσης

Καζάνι που βράζει είναι η Ρωσία μετά το προεδρικό διάταγμα για μερική επιστράτευση καθώς χιλιάδες πολίτες έχουν κατέβει στους δρόμους και διαδηλώνουν.

Περισσότεροι από 730 άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα σε όλη τη Ρωσία σε διαδηλώσεις κατά της επιστράτευσης, σύμφωνα με την κυβερνητική οργάνωση OVD-Info που παρακολουθεί τις κινητοποιήσεις σε όλη τη Ρωσία.

Η OVD-Info ανέφερε ότι έλαβε γνώση για συλλήψεις σε 32 διαφορετικές πόλεις, από την Αγία Πετρούπολη έως τη Σιβηρία.

Οι διαδηλώσεις που έχουν λάβει άδεια είναι παράνομες σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, η οποία επίσης απαγορεύει οποιαδήποτε δραστηριότητα θεωρείται ότι δυσφημεί τις ένοπλες δυνάμεις.

«Θέλεις να γίνεις σαν εμένα;» έγραφε ένα πλακάτ που κρατούσε μια γυναίκα σε αναπηρικό αμαξίδιο σε μια συγκέντρωση στη Μόσχα.

Πλάνα από την ίδια διαδήλωση εμφάνιζαν Ρώσους αστυνομικούς να μεταφέρουν άνδρες και να οδηγούν γυναίκες σε βαν της αστυνομίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This