Ανθελληνικό παραλήρημα και νέες απειλές εκτοξεύει ο Ερντογάν στη συνέντευξή του

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να παρασύρεται από τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ δεν δεσμεύονται από τη Λωζάνη»

Must Read

Μόλις λίγη ώρα μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας και της προκλητικής ανακοίνωσης που ακολούθησε, ο σουλτάνος είχε προγραμματισμένη συνέντευξη που μεταδίδεται παράλληλα στο CNN Turk και το Kanal D, για να ξεδιπλώσει το ανθελληνικό του μένος και να εκτοξεύσει νέες απειλές.

Είναι χαρακτηριστικό της κλιμάκωσης ότι πριν τη συνέντευξη Ταγίπ Ερντογάν, στο CNN Turk οι γνωστοί αναλυτές συνέχισαν την τουρκική προπαγάνδα δείχνοντας χάρτες και απαιτώντας την αποστρατικοποίηση των νησιών μας.

Ο δε Ταγίπ Ερντογάν μέχρι αυτή τη στιγμή βγάζει χολή κατά της Ελλάδας, αποκαλύπτοντας όμως και τα συμπλέγματά του: «Ελλάδα και Τουρκία δεν μπορούν να συγκριθούν στο ΝΑΤΟ. Είμαστε στο top 5 του ΝΑΤΟ. Είμαστε μια χώρα που είναι τόσο σημαντική στο ΝΑΤΟ, τόσο με τις πληρωμές που κάνουμε όσο και με τις χερσαίες δυνάμεις. Είναι απαράδεκτο για τις ΗΠΑ να στέλνουν τόσα όπλα και πυρομαχικά σε αυτά τα νησιά».

Και συνέχισε απαιτώντας ότι «πρέπει να αποστρατιωτικοποιήσουν τώρα τα νησιά» και απειλώντας έμμεσα λέγοντας ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να παρασύρεται από τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ δεν δεσμεύονται από τη Λωζάνη».

https://www.youtube.com/watch?v=X_EWYemclKA

«Οι ΗΠΑ δεν φέρονται δίκαια στις χώρες του ΝΑΤΟ. Κάναμε τις απαραίτητες προειδοποιήσεις σε ΗΠΑ και Ελλάδα μέσω του υπουργείου Εξωτερικών. Οι ΗΠΑ δεν θα βρουν σύμμαχο σαν την Τουρκία. Τα νησιά είναι μη στρατιωτική ζώνη. Πρέπει να αποστρατιωτικοποιήσουν τώρα τα νησιά. Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, τα νησιά αυτά έχουν ειδικό καθεστώς. Περιμένουμε από τις ΗΠΑ να μην παρασύρουν την Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Και συνέχισε: «Η ανακοίνωση που έβγαλε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας αναφέρεται σ’ αυτό. Οι ΗΠΑ, που είτε αγνοούν είτε ενθαρρύνουν την Ελλάδα να απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα, οδηγούν σε κούρσα εξοπλισμών. Θα σταματήσουμε; Θα κάνουμε αυτά τα βήματα. Έχουμε περίπου 40.000 στρατιώτες εκεί. Η στρατιωτικοποίηση δεν θα μείνει αναπάντητη. Στα νησιά που πρέπει να παραμείνουν αποστρατιωτικοποιημένα, οι ΗΠΑ δεν υπακούουν στη Λωζάνη και κάνουν τέτοια βήματα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This