Ο πολιτισμός και η Τουρκία ουδέποτε συναντήθηκαν

Το τουρκικό κράτος ιδρύθηκε πάνω στα κλεμμένα

Must Read

Εύστοχα έχει ειπωθεί ότι η Τουρκία δεν έχει Ιστορία αλλά ποινικό μητρώο. Στήθηκε πάνω στα οστά των μειονοτήτων, των λαών και των φυλών (μεταξύ αυτών, φυσικά, περιλαμβάνονται οι Ελληνες) που γενοκτόνησαν οι ληστρικές ορδές της για να οικειοποιηθούν εδάφη και υλικά αγαθά. Ο αφορισμός περί ποινικού μητρώου είναι σκληρός αλλά ακριβής. Αυτό το κράτος ιδρύθηκε πάνω στα κλεμμένα

Η Τουρκία πολύ συχνά δείχνει ότι έχει μείζον πρόβλημα κατανόησης των γραπτών και άγραφων νόμων, που διέπουν τη ζωή στην πολιτισμένη ανθρωπότητα. Ενα από τα πρόσφατα κρούσματα είναι το πάρτι του Δήμου Σμύρνης, που έγινε τη νύχτα της Παρασκευής μέσα στον ορθόδοξο Ιερό Ναό του Αγίου Βουκόλου της πόλης της Τουρκίας.

Η άδεια για το πάρτι δόθηκε από τις δημοτικές Αρχές της Σμύρνης, μια και αυτός ο Ιερός Ναός περιλαμβάνεται στα «Πολιτιστικά Κέντρα» στα οποία οι δημοτικές Αρχές θεωρούν ότι μπορούν να διοργανώνονται ακόμα και πάρτι. Εκ των υστέρων, και επειδή προκλήθηκε σάλος από τις εικόνες του βέβηλου γλεντιού στον Ιερό Ναό του Αγίου Βουκόλου, ο Δήμος Σμύρνης ζήτησε συγγνώμη για την αθλιότητα, αλλά όλα δείχνουν ότι παρόμοια περιστατικά θα γίνουν και στο εγγύς και το απώτερο μέλλον.

Οι βεβηλώσεις μη ισλαμικών ιερών ναών, κυρίως ορθόδοξων χριστιανικών, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της τουρκικής καθημερινότητας. Ουδείς έχει λησμονήσει τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης σε τζαμί ή τις καταστροφές, τους εμπρησμούς, τις λεηλασίες εκκλησιών και προσκυνημάτων απ’ όπου έχει περάσει η μάστιγα της Ασίας – όπως στην Πόλη, στον Πόντο, στα μικρασιατικά παράλια, στα Βαλκάνια και οπουδήποτε αλλού εκδηλώθηκε εμπράκτως ο… τουρκισμός.

Ολα τα παραπάνω καλό είναι να τα θυμούνται και όλοι όσοι σκοπεύουν να κάνουν διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. Η πολιτική που ασκεί δεν έχει αξιοπιστία, οι υποσχέσεις των αξιωματούχων της δεν έχουν αξία και οι ελπίδες για ειρηνική και ανέφελη συμβίωση με τη γειτονική χώρα είναι φρούδες. Μόνο την έννοια της ισχύος καταλαβαίνουν και σέβονται.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This