«Πυροβολούσαν και βίαζαν» – Η φρίκη στο μουσικό φεστιβάλ του Ισραήλ από τους επιζώντες

Must Read

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες που έρχονται από τους επιζώντες από το μουσικό φεστιβάλ στο νότιο Ισραήλ το οποίο δέχθηκε την αιφνιδιαστική επίθεση από ενόπλους μαχητές της Χαμάς με αποτέλεσμα περισσότερα από 260 αθώοι πολίτες που είχαν πάει να διασκεδάσουν να οδηγηθούν στο θάνατο!

 

«Έκλεισαν το ηλεκτρικό ρεύμα και μπήκαν από το πουθενά, ανοίγοντας πυρ προς κάθε κατεύθυνση», περιέγραψε στο ισραηλινό κανάλι 12 ένας παρευρισκόμενο.

Όταν έγινε η επίθεση όσοι συμμετείχαν στο φεστιβάλ έτρεξαν πανικόβλητοι προς τα οχήματα τους για να διαφύγουν, ωστόσο, τους έκλεισαν το δρόμο οι ένοπλοι.

«Έριξαν ριπές όλοι σταμάτησαν τα οχήματά τους και άρχισαν να τρέχουν. Κρύφτηκα πίσω από έναν θάμνο, άρχισαν να ψεκάζουν τον κόσμο. Είδα τραυματίες να πέφτουν κάτω», δήλωσε ένας άλλος πολίτης.

«Χτυπήθηκαν άνθρωποι. Κρυφτήκαμε. Έτρεχαν προς κάθε κατεύθυνση», είπε ένας τρίτος.

Στο φεστιβάλ υπολογίζεται ότι βρίσκονταν περίπου 3.000 άτομα.

Ένας ακόμη άνθρωπος περιγράφει στιγμή προς στιγμή τα όσα βίωσε:

«Η επίθεση στο φεστιβάλ Tribe of Nova έξω από το Reim ξεκίνησε γύρω στις 7 π.μ. Το πάρτι είχε φτάσει στο αποκορύφωμά του μέχρι τότε – πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν σε κέφι και είχαν πιει. Αρχικά, οι παρευρισκόμενοι άκουσαν μια δυνατή έκρηξη, για την οποία υπέθεσαν ότι ήταν άλλη μια σποραδική επίθεση με ρουκέτες στο νότιο Ισραήλ. Στη συνέχεια όμως οι εκρήξεις έγιναν πιο δυνατές και συνεχείς και είχαν διάρκεια περίπου πέντε λεπτών. Η μουσική σταμάτησε και η αστυνομία που προστάτευε τους 4.000 ή 5.000 ανθρώπους άρχισε να τους λέει να φύγουν».

Ένας άλλος μίλησε για τους αιχμαλώτους και την τύχη των γυναικών:

«Είναι παιδιά, νεαροί άντρες τους έχουν πιάσει… Η φίλη του ανεβαίνει σε ένα ποδήλατο και τον απομακρύνουν. Ένας θεός ξέρει τι θα βιώσει… Γυναίκες έχουν βιαστεί στον χώρο του πάρτι δίπλα στα πτώματα των φίλων τους. Αρκετά από αυτά τα θύματα βιασμού εκτελέστηκαν αργότερα. Άλλοι μεταφέρθηκαν στη Γάζα. Σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, πολλοί από τα θύματα έτρεχαν στους δρόμους της πόλης και το αίμα να τρέχει ανάμεσα από τα πόδια τους».

Δείτε επίσης:

Σοκαριστική μαρτυρία από γυναίκα που σώθηκε στο φεστιβάλ μουσικής στο Ισραήλ – «Είδα ανθρώπους να πεθαίνουν παντού γύρω μου»

Στις φλόγες η Μέση Ανατολή: Εκατόμβες νεκρών, χιλιάδες τραυματίες και αγνοούμενοι

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This