Εντοπίστηκε γαλαξίας με τρεις (!) μαύρες τρύπες

Must Read

Mε μεγάλη έκπληξη υποδέχτηκε η αστρονομική κοινότητα τα νέα για την ανακάλυψη του πρώτου γαλαξία που έχει όχι μία, αλλά τρεις μαύρες τρύπες στο κέντρο του!

Αυτό που γνώριζαν έως τώρα ήταν ότι οι μεγάλοι γαλαξίες, όπως ο δικός μας, έχουν μία τεράστια μαύρη τρύπα στο κέντρο τους, όμως διεθνής ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε τον πρώτο γαλαξία στην κεντρική περιοχή του οποίου υπάρχουν τρεις τεράστιου μεγέθους μαύρες τρύπες και, μάλιστα, βρίσκονται σχετικά κοντά η μία στην άλλη.

Πρόκειται για τον γαλαξία NGC 6240, σε απόσταση περίπου 300 εκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη. Έως τώρα οι επιστήμονες νόμιζαν ότι αυτός έχει δύο κεντρικές μαύρες τρύπες, αλλά τελικά βρήκαν και μια τρίτη. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Βόλφραμ Κολάτσνι του γερμανικού πανεπιστημίου του Γκέτινγκεν, που μελέτησαν τον γαλαξία με το Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο (VLT) του Ευρωπαϊκού Νότιου Αστεροσκοπείου (ESO) στη Χιλή και έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό αστρονομίας και αστροφυσικής «Astronomy & Astrophysics», υπολόγισαν ότι καθεμία από τις τρεις κεντρικές μαύρες τρύπες έχει μάζα μεγαλύτερη από 90.000.000 ήλιους. Οι τρεις μαύρες τρύπες βρίσκονται σε μια περιοχή του Διαστήματος διαμέτρου μικρότερης των 3.000 ετών φωτός. Γαλαξίες με πάνω από μία κεντρική μαύρη τρύπα προέρχονται συνήθως από τη συγχώνευση παλαιότερων μικρότερων γαλαξιών που είχαν τη δική τους κεντρική μαύρη τρύπα.

«Έως τώρα τέτοια συγκέντρωση τριών τεράστιων μαύρων οπών δεν είχε ποτέ ανακαλυφτεί στο σύμπαν. Αποτελεί ένδειξη για μια διαδικασία ταυτόχρονης συγχώνευσης τριών γαλαξιών, μαζί με τις κεντρικές μαύρες τρύπες τους» δήλωσε ο Κολάτσνι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This