Ιστορικό χαμηλό στην οικονομική βοήθεια της Δύσης προς την Ουκρανία – Η δήλωση με νόημα του Πεσκόφ

«Θα αρνηθούν να συνεχίσουν να καίνε τα χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων στον φούρνο του ουκρανικού πολέμου»

Must Read

Μειωμένη κατά σχεδόν 90% είναι η οικονομική βοήθεια της Δύσης προς την Ουκρανία, σε μια περίοδο μάλιστα που εμπεδώνεται και προβάλλεται από διεθνή Μέσα Ενημέρωσης η επικράτηση της Ρωσίας στο πολεμικό πεδίο.

Σύμφωνα με την έρευνα του γερμανικού Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Οικονομία (IfW), το Κίεβο εξαρτάται πλέον από μια μικρή ομάδα υποστηρικτών, όπως ΗΠΑ, Γερμανία και άλλες χώρες Ευρώπης, οι οποίες προσφέρουν οικονομική στήριξη όσο και όπλα.

Εντούτοις, αξιοσημείωτο είναι πως η Γερουσία των ΗΠΑ δεν έχει απελευθερώσει το ύψους 61 δισ. δολαρίων νέο πακέτο στήριξης προς τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Χθες, ο Ουκρανός πρόεδρος ακύρωσε την ομιλία του προς τους Αμερικανούς γερουσιαστές αντιλαμβανόμενος προφανώς πως η έκκλησή του για άμεση έγκριση της οικονομικής βοήθειας προς την χώρα του θα έπεφτε στο κενό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του IfW, από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο του 2023, υπήρξε σημαντική μείωση των δεσμεύσεων στήριξης σε ετήσια βάση. Η συνολική αξία των νέων πακέτων ανήλθε σε μόλις 2,11 δισ. ευρώ, μειωμένη κατά 87% σε σύγκριση με το 2022 και το χαμηλότερο από τον Ιανουάριο του 2022.

Πεσκόφ: Το Κρεμλίνο «ελπίζει» πως το Κογκρέσο θα μπλοκάρει την βοήθεια 

Σε μια δήλωση όλο νόημα ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας ανέφερε πως εκτιμά ότι οι Αμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές δεν θα συνεχίσουν να «καίνε» τα χρήματα των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ επισήμανε πως ελπίζει ότι «αρκετοί λογικοί άνθρωποι μεταξύ των μελών του Κογκρέσου θα αρνηθούν να συνεχίσουν να καίνε τα χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων στον φούρνο του ουκρανικού πολέμου».

Τέλος, ο Πεσκόφ κατηγόρησε τον Λευκό Οίκο ότι δαιμονοποιεί την Ρωσία και τόνισε πως εάν οι ΗΠΑ σταματήσουν να στηρίζουν την Ουκρανία, όλες οι δυτικές χώρες θα ακολουθήσουν.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This