Ανασχηματισμός στη Γαλλία: Τον πρώην σύντροφό του διόρισε υπουργό Εξωτερικών ο Ατάλ

Εικόνες από το μέλλον... της Ελλάδας;

Must Read

Ο Γκαμπριέλ Ατάλ, ο οποίος διαδέχθηκε την -παραιτηθείσα- Ελιζαμπέτ Μπορν στην πρωθυπουργία της Γαλλίας προχώρησε σήμερα στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, με δύο συγκεκριμένα ονόματα να είναι εκείνα που συγκέντρωσαν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, όσον αφορά στα νέα μέλη της.

Η προσθήκη στο νέο κυβερνητικό σχήμα του 38χρονου ευρωβουλευτή Στεφάν Σεζουρνέ, ο οποίος θα αναλάβει επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, ήταν ίσως εκείνη που συζητήθηκε περισσότερο, καθώς, ο επικεφαλής του κόμματος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, στο κοντινό παρελθόν υπήρξε σύντροφος του νυν πρωθυπουργού.

Όπως σχολιάζουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ο Σεζουρνέ, ο οποίος είναι πολύ στενός συνεργάτης του Μακρόν και πρώην σύμβουλός του, κλήθηκε να αντικαταστήσει την Κατρίν Κολονά, επειδή η 65χρονη διπλωμάτης δεν θεωρούνταν αρκετά «πολιτική» για να βρίσκεται στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ατάλ και Σεζουρνέ είχαν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης το 2017, αλλά, σύμφωνα με το Politico δεν είναι πια μαζί, καθώς φέρεται να χώρισαν το 2022.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη έκπληξη στον ανασχηματισμό, σύμφωνα πάντα με τα γαλλικά μέσα, προέρχεται από μια μορφή της παρισινής Δεξιάς, την συντηρητική πολιτικό Ρασιντά Ντατί, υπουργό Δικαιοσύνης επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί και στενή σύμμαχο του πρώην προέδρου, η οποία διορίστηκε υπουργός Πολιτισμού.

Στις θέσεις τους παραμένουν και στη νέα κυβέρνηση ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανέν, ο Δικαιοσύνης Ερίκ Ντιπόν-Μορετί, καθώς και ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιάν Λεκορνί.

^

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This