Πώς η Ιζαμπέλ ντος Σάντος λεηλάτησε την Αγκόλα με βρόμικα deals

Must Read

Τον δόλιο τρόπο με τον οποίο η κόρη του πρώην προέδρου της Αγκόλα κατάφερε να δημιουργήσει περιουσία που αγγίζει τα 2 δισ. ευρώ και να γίνει η πλουσιότερη γυναίκα της Αφρικής αποκάλυψε βραβευμένη δημοσιογραφική ομάδα.

Η Ιζαμπέλ ντος Σάντος, γνωστή και ως «πριγκίπισσα του Instagram» της Αγκόλα, κατηγορείται ότι μετέφερε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δημόσιου χρήματος σε λογαριασμούς στο εξωτερικό, μέσω διεφθαρμένων deals τηλεπικοινωνιών, πετρελαίου και διαμαντιών.

Τον περασμένο μήνα οι εισαγγελείς της Αγκόλας πάγωσαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία της 46χρονης επιχειρηματία και του Κονγκολέζου συζύγου της Σιντίκα Ντοκόλο, κάτι το οποίο η ίδια περιγράφει ως αβάσιμη πολιτική βεντέτα.

«Η περιουσία μου είναι χτισμένη πάνω στον χαρακτήρα, στην ευφυΐα, στην παιδεία μου, στις επαγγελματικές μου ικανότητες και στην επιμονή μου» έγραψε στο twitter η Ντος Σάντος, η οποία ηγείτο της εθνικής πετρελαϊκής εταιρίας της Αγκόλας, της Sonangol, έως το 2017 και πλέον ζει μόνιμα στο Λονδίνο.

Φοροδιαφυγή

Η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ), ωστόσο, υποστηρίζει ότι η ομάδα της, αποτελούμενη από 120 δημοσιογράφους σε 20 χώρες, κατάφερε να εντοπίσει «με ποιον τρόπο ένας στρατός από δυτικές χρηματοπιστωτικές εταιρίες, δικηγόρους, λογιστές, κυβερνητικούς αξιωματούχους και εταιρίες διαχείρισης βοήθησαν την Ντος Σάντος και τον Ντοκόλο να αποκρύψουν περιουσιακά τους στοιχεία από τις φορολογικές Αρχές».

Στα έγγραφα που επικαλείται η οργάνωση περιλαμβάνονται επιστολές που δείχνουν πώς οι σύμβουλοι αναζητούσαν τρόπους για να ανοίξουν μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ ένα εξ αυτών φέρεται ότι συντάχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 από την εταιρία Boston Consulting και περιγράφει ένα σύνθετο σχέδιο μεταφοράς χρημάτων της πετρελαϊκής εταιρίας στο εξωτερικό.

Δείτε επίσης: Ζευγάρι έζησε μαζί 65 χρόνια και πέθαναν την ίδια ημέρα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This