Σάββατο 31/7/2021

Συναγερμός μέσα στη νύχτα: Η τουρκική NAVTEX ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου

Μεγάλη κινητικότητα στο Μαξίμου

Για πρώτη φορά το Μέγαρο Μαξίμου ανησυχεί πραγματικά για θερμό επεισόδιο και μάλιστα στην καρδιά του Αιγαίου.
Αν και για ακόμα μια φορά οι απόψεις διίστανται αναφορικά με τις τουρκικές προθέσεις, ουδείς μπορεί να κρύψει την ανησυχία του για την νέα τουρκική NAVTEX – πρόκληση η οποία όμως αυτή τη φορά ξεπερνά κάθε προηγούμενη.

Η νέα τουρκική NAVTEX που ανακοινώθηκε και έχει ισχύ από τις 18 Φεβρουαρίου ως τις 2 Μαρτίου φέρνει το υδρογραφικό TCG CESME (Τσεσμέ) στο Αιγαίο, από τη Λήμνο ως τη Σκύρο!

Υπάρχει μία ομάδα στο Μαξίμου που θεωρεί και αυτή την ενέργεια πως μία κούφια τουρκική απειλή. Η ομάδα αυτή όμως μέχρι σήμερα δεν έχει δικαιωθεί σε καμία από τις προβλέψεις της. Διότι είχε την ίδια ανάγνωση και στις προηγούμενες τουρκικές προκλήσεις. Θεωρούσε για παράδειγμα πως δεν υπήρχε περίπτωση ο τουρκικός στόλος να φτάσει στην απόσταση των έξι μιλίων από το Καστελόριζο. Δυστυχώς διαψεύστηκε.

Ενέργεια που φυσικά ακολούθησε τις περίεργες δηλώσεις Γεραπετρίτη περί «κόκκινης γραμμής των έξι μιλίων»!

Υπάρχουν όμως και στελέχη του μεγάρου Μαξίμου που κάνουν λόγο για μία «οριακή στιγμή». Διότι εάν οι τούρκοι πραγματοποιήσουν την απειλή τους και στείλουν υδρογραφικό για έρευνες στην συγκεκριμένη περιοχή, δηλαδή στην καρδιά του Αιγαίου, τότε η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αντιδράσει δυναμικά.
Και οι κανόνες εμπλοκής είναι συγκεκριμένη: Διενέργεια νηοψίας στο υδρογραφικό, καταδίωξη και εμπλοκή στα πολεμικά που θα το συνοδεύουν.

Σε κάθε περίπτωση, εάν οι τούρκοι πραγματοποιήσουν αυτή την ενέργεια και η Ελλάδα δεν αντιδράσει, τότε θα μιλάμε για ακρωτηριασμό του εθνικού κορμού. Γεγονός που θεωρείται αδιανόητο για οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ