Περίεργο μαγείρεμα για κουκούλωμα σκανδάλων πολιτικών

Ο υπουργός - οδοντίατρος ετοιμάζεται να «σφραγίσει» τυχόν σκάνδαλα συναδέλφων του, «απονευρώνοντας» την δικαιοσύνη…

Must Read

Περίεργα μαγειρέματα γίνονται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, τα οποία έχουν διπλή πολιτική ανάγνωση.

Όχι φυσικά πως ο Κώστας Τσιάρας, ο οδοντίατρος που προΐσταται του υπουργείου, έχει αφήσει κάποιο θετικό αποτύπωμα μέχρι σήμερα. Φαίνεται όμως πως από το επίπεδο των ξεχασμένων χαρτιών με μεταθέσεις δικαστικών λειτουργών, το έργο του αναβαθμίζεται στο επίπεδο της απόλυτης συνταγματικής εκτροπής!

Σύμφωνα λοιπόν με ασφαλείς πληροφορίες, το υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζει νόμο με τον οποίο θα βάζει χρονοδιακόπτη στις έρευνες κατά πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται σε οικονομικά σκάνδαλα. Όχι, φυσικά πως η παρούσα κατάσταση είναι ιδεατή. Διότι εκτός από τη σκανδαλώδη ασυλία που απολαμβάνουν οι υπουργοί αλλά και απλοί βουλευτές, υπάρχει και η πρόνοια της «παραγραφής», που δένει τα χέρια της δικαιοσύνης.

Εδώ όμως μιλάμε για τη χαριστική βολή σε κάθε έννοια δικαιοσύνης και λογοδοσίας πολιτικών προσώπων. Διότι κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι σκέφτονται να επιβάλουν χρονικό περιορισμό λίγων μηνών για τη διερεύνηση σκανδάλων, όταν αυτά αφορούν πολιτικά πρόσωπα!

Για να το περιγράψω με απλά λόγια, εάν αυτός ο νόμος υπήρχε προγενέστερα, τότε ουδείς πολιτικός θα είχε οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Περιπτώσεις όπως του Τσοχατζόπουλου, του Μαντέλη, του Παπαντωνίου, του Παπακωνσταντίνου κλπ, δε θα είχαν φτάσει ποτέ στο ακροατήριο!

Μιλάμε λοιπόν για έναν νόμο – σκάνδαλο, που θα κάνει ακόμα και το εφεύρημα Βενιζέλου περί της «μη ευθύνης υπουργών», να μοιάζει ως αχτίδα διαφάνειας στον πολιτικό βίο!

Προκύπτει όμως και ένα μεγάλο πολιτικό ερώτημα. Γιατί τώρα;

Όπως έχει δείξει η πρόσφατη πολιτική ιστορία, χαρακτηριστικό παράδειγμα ο νέος Ποινικός Κώδικας του ΣυΡιζΑ, τέτοιες νομοθετικές πρωτοβουλίες γίνονται σε προεκλογική περίοδο. Δηλαδή, η εκάστοτε κυβέρνηση φροντίζει να καλύπτει τα πεπραγμένα των στελεχών της, όπως ακριβώς έκανε ο Σημίτης πριν εγκαταλείψει την εξουσία, ώστε να καθίσταται δυσχερής έως αδύνατη η διερεύνηση τους από την ελληνική δικαιοσύνη.

Είναι λοιπόν μία εξέλιξη με έντονο το άρωμα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, όσο και αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός ξορκίζει αυτό το σενάριο – και το εννοεί.

Η έντονη αντίδραση όμως από εκδοτικά συμφέροντα που στηρίζουν φανατικά την κυβέρνηση, στη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, μπορεί να οδηγήσουν σε απρόβλεπτες εξελίξεις.
Και τότε, ο κύριος Τσιάρας θα μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που «καθάρισε» για λογαριασμό της κυβέρνησης του, επέφερε όμως ένα ασύλληπτο χτύπημα στην ισονομία, την πολιτική λογοδοσία, τη διαφάνεια.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This