Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Βλέπουν εμπλοκή ΣΥΡΙΖΑ υπέρ Λοβέρδου στο Μαξίμου

Περιπλέκονται τα πράγματα στα εσωκομματικά του Κινήματος

Must Read

Υπό άλλες συνθήκες, οι εσωκομματικές εκλογές στο ΚινΑλ θα αποτελούσαν έναν «ευχάριστο πονοκέφαλο» για το Μέγαρο Μαξίμου. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο για ένα κόμμα εξουσίας, από το να έχει μία αδιαμφισβήτητη ηγεσία και να ασχολείται με τα εσωκομματικά των άλλων, στα οποία επικρατεί τρικυμία.

Κάποιες περίεργες κινήσεις όμως από πλευράς ΣυΡιζΑ για τις οποίες έχει ενημερωθεί το Μέγαρο Μαξίμου, έχουν προκαλέσει ανησυχία. Αυτό, διότι για πρώτη φορά η στρατηγική του Μαξίμου ευθυγραμμίζεται με την στρατηγική της Κουμουνδούρου για ένα πολιτικό θέμα.

Η κυβέρνηση δεν έχει κρύψει την στήριξη της στον Ανδρέα Λοβέρδο, τον οποίο θέλει διακαώς να δει στην ηγεσία του Κιν Αλ μετά τις εσωκομματικές εκλογές. Υπό αυτό το πρίσμα, φιλοκυβερνητικές εφημερίδες και ΜΜΕ προωθούν ανοιχτά την υποψηφιότητά Λοβέρδου, καθώς θεωρούν ότι ακόμα και σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, το Κιν Αλ (με Λοβέρδο) θα δώσει την απαραίτητη ανάσα στην Ν.Δ. σε ένα σενάριο συγκυβέρνησης – όσο και αν το ξορκίζουν.

Οι πληροφορίες όμως που έχουν φτάσει στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, θέλουν την ηγεσία του ΣυΡιζΑ όχι απλά να επιθυμεί επίσης τον Λοβέρδο στην ηγεσία του κινήματος, αλλά να έχει καταστρώσει και σχέδιο έμπρακτης στήριξης του, προκειμένου να καταφέρει να τον εκλέξει!

Μία πρώτη ανάλυση του Μαξίμου, δείχνει ότι ο ΣυΡιζΑ θεωρεί πως η εκλογή Λοβέρδου θα αποδυναμώσει το Κίνημα Αλλαγής, προκαλώντας φυγόκεντρες τάσεις, από τις οποίες θα ωφεληθεί η Κουμουνδούρου ακόμα και σε εκλογικό ποσοστό. Το αντι – ΣΥΡΙΖΑ προφίλ του Λοβέρδου γοητεύει μεν τη ΝΔ, αλλά μπορεί να λειτουργήσει ενισχυτικά για την αξιωματική αντιπολίτευση. Στο Μαξίμου μάλιστα – βάσει πληροφοριών – δεν αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο προβοκάτσιας της Κουμουνδούρου στις εσωκομματικές εκλογες του ΚΙΝΑΛ.

Οι πληροφορίες αυτές έχουν κυριολεκτικά «μπλοκάρει» το Μέγαρο Μαξίμου, που φυσικά δεν μπορεί να σταματήσει να στηρίζει τον Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά πλέον δημιουργούνται αμφιβολίες για το κατά πόσον η εκλογή του θα αποδειχθεί ευεργετική για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This