Οργή Μητσοτάκη κατά συνεργατών για το αποτυχημένο ταξίδι στη Νέα Υόρκη

Η αποτυχημένη προετοιμασία εξέθεσε τον πρωθυπουργό

Must Read

Είναι ίσως η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά που πρωθυπουργός χώρας – μέλους των ισχυρότερων συμμαχιών στον πλανήτη, προσέρχεται σε σύνοδο του ΟΗΕ και δεν συναντά κυριολεκτικά κανέναν ομόλογό του.

Αυτή δυστυχώς είναι η πικρή αλήθεια που συνοψίζει το ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, όπου ο μόνος αρχηγός κράτους που κατάφερε να συναντήσει, ήταν ο Γεωργιανός ομόλογός του και αυτή η συνάντηση μάλιστα, έγινε «τυχαία».

Απόλυτη ήταν η απογοήτευση και από την πενιχρή προσέλευση κατά την διάρκεια της ομιλίας του Έλληνα πρωθυπουργού στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Η αίθουσα ήταν άδεια, προκαλώντας έκπληξη, διότι η Ελλάδα είναι το επίκεντρο σε πολλά κρίσιμα θέματα που απασχολούν δεκάδες κράτη.

Φυσικά και δεν ευθύνεται ο πρωθυπουργός για αυτή την παταγώδη αποτυχία. Η ευθύνη βαρύνει τους στενούς συνεργάτες του οι οποίοι οργάνωσαν το ταξίδι, ερήμην του υπουργείου εξωτερικών. Να σημειωθεί μάλιστα ότι το υπουργείο εξωτερικών έκανε εξαιρετική δουλειά όσον αφορά την παρουσία του Νίκου Δένδια.

Ο Νίκος Δένδιας όχι μόνο είχε συναντήσεις κορυφής, αλλά κατάφερε να επουλώσει και το πισώπλατο μαχαίρωμα που δέχτηκε από τον αμερικανό ομόλογό του, ο οποίος επιχείρησε να σαμποτάρει την τετραμερή Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ με την αιφνίδια απόφασή του να μην παρευρεθεί!

Εκεί όμως φάνηκαν τα αντανακλαστικά του επιτελείου του υπουργού εξωτερικών, ο οποίος αντέστρεψε την παγίδα και έβγαλε την Ελλάδα κερδισμένη, κάνοντας «ρελάνς» με την Γαλλία. Δεν μπορώ να πω περισσότερα αυτή τη στιγμή.

Είναι βέβαιον ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από αύριο θα ζητήσει να πέσουν κεφάλια. Δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της χώρας να πηγαίνει σε ένα τόσο σημαντικό ταξίδι και να αποτυγχάνει εξαιτίας του περιβάλλοντος του.

Δεν είναι δυνατόν οι συνεργάτες του να αφήνουν τον πρωθυπουργό απροετοίμαστο, να μην τον εξοπλίζουν με τα απαραίτητα όπλα στην φαρέτρα και να μην υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για τις τυχόν δυσκολίες που θα ανακύψουν!

Δεν είναι δυνατόν οι λογογράφοι του πρωθυπουργού να μην θέτουν ως πρώτο θέμα κατά την ομιλία του στον ΟΗΕ, την απαίτηση για την άμεση ακύρωση του παράνομου μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης, το οποίο έχει αναρτηθεί σκανδαλωδώς στον ΟΗΕ!

Δεν πρόκειται φυσικά για κάποια θεωρία συνωμοσίας. Ο πρωθυπουργός δεν περιστοιχίζεται από «περίεργους προδότες». Δεν πρόκειται περί «προδοσίας», αλλά πλήρους ανικανότητας από ανθρώπους που έχουν μάθει να λειτουργούν με όρους επικοινωνίας «εντός» και αποτυγχάνουν οικτρά εκτός.

Γεγονός που ο πρωθυπουργός το έζησε στο πετσί του και αυτή την φορά δεν πρόκειται να συγχωρέσει συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This