Άτακτη υποχώρηση Γεραπετρίτη μετά τον διεθνή διασυρμό

Προσπαθούν να περάσουν στα ψιλά την αλλαγή επιλογής για την θέση του Ευρωπαίου δικαστή!

Must Read

Το υπουργικό Συμβούλιο επέλεξε τον άξιο και ικανό πάρεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Ιωάννη Δημητρακόπουλο για τη θέση του υποψηφίου Έλληνα δικαστή στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μην απορείτε που η είδηση αυτή περνά στα ψιλά.

Δυστυχώς η σκανδαλώδης μιντιακή υποστήριξη που απολαμβάνει (ακόμα) ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, προκαλεί μεγάλη ζημιά στο εθνικά συμφέροντα.
Η συγκάλυψη λοιπόν της επιλογής του Ιωάννη Δημητρακοπούλου σε αυτή την εμβληματική για την Ελλάδα θέση, αποκρύπτεται τεχνηέντως από τα περισσότερα συστημικά ΜΜΕ, για να μην γεννηθούν οι εύλογες απορίες, αναφορικά με την πρώτη επιλογή η οποία απορρίφθηκε παταγωδώς από τους ευρωπαίους.

Ουδείς βλέπετε μέχρι σήμερα έχει αναλάβει την ευθύνη για τον εθνικό διασυρμό αναφορικά με την απόρριψη της προηγούμενης πρότασης της Ελληνικής κυβέρνησης για την αντικατάσταση του Έλληνα δικαστή στο Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ. Εξέλιξη που πραγματικά δεν είχε προηγούμενο, αποτελεί ράπισμα για όλους όσους εξέθεσαν την χώρα διεθνώς. Και τώρα προσπαθούν να επανορθώσουν με την επιλογή Δημητρακοπούλου, η οποία όμως έπρεπε να γίνει εξαρχής. Και όχι να εκτεθεί η χώρα με τέτοιον τρόπο και τώρα το θέμα να υποβαθμίζεται για να μην στιγματιστούν οι «υπεύθυνοι».

Η προηγούμενη υποψήφια, με εισήγηση μάλιστα του Γιώργου Γεραπετρίτη για να αντικαταστήσει τον μέχρι και σήμερα Έλληνα δικαστή στο Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ, Δημήτριο Γρατσία, ήταν η καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ευγενία Πρεβεδούρου.

Να σημειωθεί ότι η κυρία Πρεβεδούρου είχε πρωτοστατήσει και στο να ανακηρυχθεί η κυρία Κατερίνα Σακελλαρόπουλου επίτιμη διδάκτορας της νομικής σχολής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, δίχως να διαθέτει ίχνος μεταπτυχιακού τίτλου στα νομικά! Ένα απλό πτυχίο νομικής διαθέτει η γυναίκα και μάλιστα με «λίαν καλώς».

Όμως η Επιτροπή του άρθρου 255 που γνωμοδοτεί σχετικά με την επάρκεια των υποψηφίων για την άσκηση των καθηκόντων του δικαστή και του γενικού εισαγγελέα του Δικαστηρίου και του Γενικού Δικαστηρίου, απέρριψε την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης.

Θεωρώ βέβαιο ότι ο Ιωάννης Δημητρακόπουλος θα γίνει δεκτός πανηγυρικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This