Με πυρηνικά όπλα στις μασχάλες εξήλθε ο Τσίπρας από την ΑΔΑΕ

Αντίστροφη μέτρηση για απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις

Must Read

Μία εικόνα, 1000 λέξεις. Ένας φάκελος, χιλιάδες λέξεις.

Ο τρόπος που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας να εξέλθει από την ΑΔΑΕ μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Αρχής, Χρήστο Ράμμο, ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κρατούσε κάτω από την μασχάλη έναν αριθμό φακέλων, τους οποίους δεν διέθετε όταν εισήλθε στη συνάντηση.

Η ατάκα που επέλεξε να πει, εξίσου δεικτική: «Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη δικαστές στην Αθήνα. Το φως νίκησε το σκοτάδι».

Με απλά λόγια, ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε με τον πιο επίσημο τρόπο τα ονόματα όσων είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη και πλέον κατευθύνεται στο προεδρικό με ατράνταχτα στοιχεία που τεκμηριώνουν εκτροπή.

Τα στοιχεία αυτά θα τα γνωστοποιήσει στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπουλλου μέσα σε λίγες ώρες, ώστε να την υποχρεώσει να τοποθετηθεί.

Η συνέχεια είναι απλή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποχρεούται πλέον να δικαιολογήσει τον λόγο παρακολούθησης για κάθε ένα από τα πρόσωπα τα οποία αναφέρονται στην έκθεση της ΑΔΑΕ. Για παράδειγμα πρέπει να τεκμηριώσει τα στοιχεία που οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι «κίνδυνος για το έθνος».

Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, εάν δηλαδή αποδειχθεί ότι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε την ΕΥΠ για κομματικούς και όχι εθνικούς λόγους, τότε και ο ίδιος ο Μητσοτάκης αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες και είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθεί στο ειδικό δικαστήριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This