Στο σκαμνί για βιασμό και απόπειρα ο Φιλίππου

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης παραπέμπεται σε δίκη έπειτα από καταγγελίες μιας 19χρονης και μιας 20χρονης!

Must Read

Το εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου «έδειξε» στον Λάμπρο Φιλίππου το τελεσίδικο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, με το οποίο ο 43χρονος ηθοποιός και σκηνοθέτης παραπέμπεται σε δίκη για βιασμό και απόπειρα βιασμού κατ’ εξακολούθηση για τη σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος μιας 19χρονης και μιας 20χρονης τα Χριστούγεννα του 2012 και τον Αύγουστο του 2013, αντίστοιχα!

Ο γνωστός ηθοποιός με καριέρα στις ΗΠΑ είχε κατηγορηθεί αρχικά για την κακοποίηση τεσσάρων γυναικών, εκ των οποίων οι δύο είναι αδελφές. Με πρότασή της η αρμόδια εισαγγελέας είχε ζητήσει την παραπομπή του σε δίκη και για τις τέσσερις καταγγελίες, όμως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας είχε κρίνει ότι ο ηθοποιός θα πρέπει να δικαστεί μόνο για τις δύο περιπτώσεις. Εν συνεχεία ο Φιλίππου άσκησε έφεση κατά του πρωτοβάθμιου συμβουλίου, που, όμως, απορρίφθηκε, ώσπου το δευτεροβάθμιο δικαστικό συμβούλιο επικύρωσε τελικά την παραπομπή του σε δίκη για τις δύο καταγγελίες σε βάρος του και για ισάριθμα κακουργήματα.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας είναι καταπέλτης για τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Οσον αφορά το αδίκημα της απόπειρας βιασμού κατ’ εξακολούθηση, οι δικαστές-μέλη του Συμβουλίου Εφετών δέχτηκαν ότι ο κατηγορούμενος επιχείρησε δύο φορές να βιάσει τη μία από τις δύο καταγγέλλουσες, ηλικίας 19 χρόνων, η οποία είναι αδελφή γνωστής ηθοποιού με διεθνή καριέρα, που είχε επίσης καταγγείλει τον Φιλίππου για βιασμό.

Ωστόσο, η δική της καταγγελία δεν κρίθηκε ικανή να στοιχειοθετήσει την παραπομπή του 43χρονου σε δίκη.
«Εισήλθε αιφνίδια στο υπνοδωμάτιό της και αφού κατέβασε το παντελόνι του και το εσώρουχό του, άρχισε να αυνανίζεται ενώπιόν της» αναφέρεται για τη 19χρονη κοπέλα. Σε άλλο σημείο του βουλεύματος τονίζεται ότι ο κατηγορούμενος έπιασε και με τα δύο χέρια του το κεφάλι της κοπέλας και προσπάθησε να την εξαναγκάσει σε συγκεκριμένη πράξη μέσα στο διαμέρισμά της, στο κέντρο της Αθήνας, ανήμερα τα Χριστούγεννα του 2012.

Σύμφωνα με το ίδιο βούλευμα, αν και η καταγγέλλουσα «αντιστάθηκε, κρατώντας το στόμα της κλειστό…», ο 43χρονος κατάφερε να ικανοποιήσει τη γενετήσια ορμή του, πιέζοντας συνεχώς το κεφάλι της προς την περιοχή των γεννητικών οργάνων του!

Της όρμηξε

Μία ημέρα αργότερα, συγκεκριμένα στις 26 Δεκεμβρίου 2012, ο κατηγορούμενος ηθοποιός φέρεται ότι όρμησε πάλι στη 19χρονη για να εκτονώσει πάνω της τις διεστραμμένες ορέξεις του. Οπως καταλήγει το βούλευμα, αποσπάσματα του οποίου δημοσίευσε το protothema.gr, ο κατηγορούμενος προέβη στις παραπάνω πράξεις εκμεταλλευόμενος την ψυχικά ευάλωτη κατάσταση της 19χρονης, η οποία ζούσε «υπό μόνιμο καθεστώς εσωτερικής ανασφάλειας και υπό τη σκιά της μεγαλύτερης αδερφής της, που φέρεται ως λαμπερή προσωπικότητα».

Οσον αφορά τον βιασμό που φέρεται ότι τέλεσε ο Φιλίππου σε βάρος μιας 20χρονης, τον Αύγουστο του 2013, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο κατηγορούμενος, ευρισκόμενος βραδινές ώρες με την παθούσα εντός της οικίας του, κατά τη διάρκεια της απαγγελίας εκ μέρους της ενός μονολόγου, στο πλαίσιο μαθημάτων υποκριτικής πού της παρέδιδε και ενώ αυτή ήταν καθισμένη έμπροσθεν ενός γραφείου, τη σήκωσε όρθια χρησιμοποιώντας τις υπέρτερες σωματικές δυνάμεις του, την έγειρε πάνω στο γραφείο, όπου την ακινητοποίησε, ασκώντας δύναμη στην πλάτη της με τα χέρια του και ασκώντας πίεση με το σώμα του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απομακρυνθεί, της κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχο, και εισχώρησε βίαια τα δάχτυλα του χεριού του στο αιδοίο της».

Ο 43χρονος ηθοποιός και σκηνοθέτης αρνείται το σύνολο των καταγγελιών σε βάρος του, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για την παραπομπή του σε δίκη. Για τη 19χρονη ισχυρίζεται πως τις ημερομηνίες που υποστηρίζει ότι αποπειράθηκε να τη βιάσει ο ίδιος δεν ήταν καν στην Αθήνα, ενώ για την 20χρονη υποστηρίζει πως «μετά τον φερόμενο βιασμό συνέχισε να της παραδίδει μαθήματα για την είσοδό της σε δραματική σχολή και, μάλιστα, της παρέδωσε 18 μαθήματα συνολικά τόσο σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This