Η απάντηση των δημοσιογράφων στην Σίσσυ Χρηστίδου: «Είναι σαν να μου λες ότι πας να κάνεις πλάκα με τη δουλειά του άλλου»

Must Read

Αναστάτωση έφερε ο Πάνος Μουζουράκης με το «χιουμοριστικό» βίντεο που δημοσίευσε στο οποίο ζητούσε από τους δημοσιογράφους να μην παρευρεθούν στον γάμο του με τους συντελεστές πολλών εκπομπών να διχάζονται για το αν πρέπει η δεν πρέπει να στείλουν συνεργείο για να καλύψουν το θέμα.

Η εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» έστειλε ρεπόρτερ, η οποία μετέβη στην Αίγινα για να καλύψει το backstage των δημοσιογράφων και όχι το μυστήριο. Η Σίσσυ Χρηστίδου μέσα από την εκπομπή της αποκάλυψε πως η νεαρή δημοσιογράφος δέχθηκε λεκτική επίθεση από συνάδελφό της γεγονός το οποίο την εξόργισε.

Το θέμα συζητήθηκε στην εκπομπή «Open Weekend» όπου διαψεύσθηκαν οι καταγγελίες.

«Δεν κατάλαβα τι λες; Αυτό το μάθατε εκείνη την στιγμή; Ήρθε ένας δημοσιογράφος και σας είπε γεια σας, ήρθα να κάνω το backstage; Γιατί να σας το πει; Μαθαίνω ότι το κορίτσι δέχθηκε λεκτική επίθεση κι είναι ανεπίτρεπτο. Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας είτε είναι λεκτική είτε οποιαδήποτε μορφή βίας. Υπάρχει αυτό; Το είδες;» είπε η Ελένη Τσολάκη στην δημοσιογράφο που βρισκόταν στην Αίγινα, Βίκυ Δέτσικα, η οποία απάντησε: «Δεν ήταν τόσο ακραία επίθεση, ήταν απορία».

Η Ελένη Τσολάκη αναρωτήθηκε στη συνέχεια: «Φαντάζομαι το κορίτσι θα ρώτησε αν έχει την άδεια να τραβήξει ρεπόρτερ και φωτογράφους γιατί δεν είναι δημόσια πρόσωπα κι είναι άνθρωποι που δούλευαν εκείνη την στιγμή. Αν δεν είσαι δημόσιο πρόσωπο, δεν χρειάζεται μία άδεια για να σε τραβήξει ο άλλος; Ποιο ήταν το θέμα; Δεν το έχω καταλάβει. Ήθελε να ρωτήσει για την σύσκεψη των εκπομπών (σ.σ. για το πως αποφασίστηκε να παρευρεθούν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι εκεί)… Πώς θα πω τι ειπώθηκε σε ένα ραντεβού;».

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ανέφερε από την πλευρά του: «Έχει και την αστεία εκδοχή. Σου λέει, αφού πληρώσαμε για να κάνουμε την αποστολή, αλλά δεν θα δείξουμε τα πλάνα… Θα μπορούσε να κάνει οδοιπορικό στην Αίγινα. Ήταν μια κακή επιλογή, σκέψη και μόνο σαν πλάκα -δεν μπορώ να δω Mega τώρα και δεν ξέρω πως τα παρουσίασαν, προτιμώ να δω Open- μόνο ως χιουμοριστικό κι αστείο μπορώ να το δεχτώ. Το άλλο είναι πολύ άστοχο κι από ό,τι μάθαμε είναι νέο κορίτσι η ρεπόρτερ. Δεν φταίει αυτή. Αν δεν θες να παίξεις ένα θέμα, μην το παίζεις καθόλου».

«Δεν είδα κανέναν να την τραμπουκίζει, κανέναν να της φέρεται με άσχημο τρόπο. Σε καμία περίπτωση δεν την τραμπούκισε κανένας. Απλά της είπαμε ότι δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε αυτό. Ωστόσο μάς τράβηξαν πλάνα και εμάς και κάποιους τεχνικούς που είχαν πει ότι δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να βγούμε. Δεν τράβηξε πλάνα από τον γάμο, αλλά τράβηξε εμάς που κάναμε τη δουλειά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Βίκυ Δέτσικα.

Ο Δημήτρης Μηλιόγλου είπε: «Ήθελαν να παίξουν τον γάμο, χωρίς να παίξουν τον γάμο. Επειδή ακούστηκε για τραμπουκισμό κι είναι πάρα πολύ σοβαρό να βγαίνει στον αέρα κάτι τέτοιο, είναι σοβαρό αν δεν έχει συμβεί κάτι να αφήνεται να εννοηθεί ότι έχει συμβεί. Να βγάλουμε θέμα ξαφνικά, επειδή δεν έχουμε θέμα, είναι αστείο. Μου κάνει πάρα πολύ μυστήριο όλο αυτό».

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπήρξε κάτι τέτοιο. Θέλω να πιστεύω ότι κανένας επαγγελματίας άνθρωπος δεν θα έκανε μια επίθεση σε ένα κορίτσι, μικρό ή μεγάλο, έμπειρο ή χωρίς εμπειρία, δεν έχει καμία σημασία, σε έναν άνθρωπο που εκείνη τη στιγμή βρίσκεται σε ένα μέρος για να κάνει τη δουλειά του και αυτό είναι το σημαντικό», ανέφερε κλείνοντας η παρουσιάστρια της εκπομπής.




Το «Breakfast @ star» τοποθετήθηκε σχετικά με τις καταγγελίες της παρουσιάστριας του Mega, με τον Ετεοκλή Παύλου να λέει πως: «Η ιδέα που είχε το «Χαμογέλα και πάλι» ήταν πρωτότυπη και διαφορετική. Οι αρχισυντάκτες γνωρίζονται μεταξύ τους, και οι δημοσιογράφοι… Δεν θα έπρεπε να πάρει και να ενημερώσει; Είναι άλλο το backstage και άλλο το πέσιμο. Δεν θα μπορούσαν να πάρουν μια άδεια τυπική, να πουν ότι “θα έρθει μια δημοσιογράφος δική μας να κάνει ένα backstage, υπάρχει θέμα; Έχετε πρόβλημα;”. Αν έχει συμβεί αυτό, δεν ξέρουμε, υπάρχει μια γκρίζα ζώνη, εμείς υποθέσεις κάνουμε».

Η Λιλή Πυράκη είπε από την πλευρά της: «Ξέρουμε όλοι ότι για να κάνεις ένα backstage οπουδήποτε, το συζητάμε με τους εμπλεκόμενους».

Ο Ετεοκλής Παύλου ανέφερε επίσης: «Για παράδειγμα, αν θέλουμε να πάμε σε ένα θέατρο και μας αρέσει ως ιδέα να δούμε το παρασκήνιο, δεν μπορούμε να πάρουμε μια κάμερα και να πάμε στα καμαρίνια και να τραβάμε τι γίνεται, αυτό θέλει μια άλλη άδεια».

Τότε τον λόγο πήρε η Μαίρη Αργυριάδου, η οποία τόνισε πως: «Εκεί το χάσανε! Είχαν μια ωραία ιδέα, που ήταν ένα ωραίο μικροριάλιτι, θα είναι σαν να μην είμαστε, αλλά θα είμαστε στο γάμο με έναν τρόπο. Ήταν έξυπνη ιδέα και τους το δίνω.  Αλλά έπρεπε η αρχισυντάκτρια να πάρει ένα τηλέφωνο τους άλλους συναδέλφους αρχισυντάκτες. Επειδή είδα ότι θύμωσε ο κύριος Συρίγος, ο αγαπημένος συνάδελφος, να τονίσω ότι άλλο το πέσιμο, άλλο το backstage».

Ο Ετεοκλής Παύλου είπε κλείνοντας: «Οι δημοσιογράφοι πήγαν να καλύψουν ένα θέμα, δεν πήγαν για να γίνουν θέμα».

Στον αέρα της εκπομπής έπαιξαν και τα όσα είπε η Νάνσυ Αντωνίου στον Sfera: «Σε καμία περίπτωση δεν είναι ωραίο να κάνεις bullying ή να μιλήσεις άσχημα σε κανέναν συνάδελφο. Όλοι κάνουμε την ίδια δουλειά. Από την άλλη, όμως, δεν θεωρώ και πολύ ωραίο να σηκώσεις την κάμερα και να γράψεις τους συναδέλφους σου, οι οποίοι ούτε ξέρεις αν γουστάρουν να πάνε εκεί πέρα που πάνε. Ούτε ξέρεις αν θέλουν να φανεί το πρόσωπό τους, ο οπερατέρ, ο ηχολήπτης, ο ρεπόρτερ. Το ντύσιμό τους, η κούρασή τους. Είναι σαν να μου λες ότι πας να κάνεις πλάκα με τη δουλειά του άλλου».




Την δική του άποψη είπε και ο Γιώργος Λιάγκας, ο οποίος θεωρεί πως ο λόγος που έστειλε τη δημοσιογράφο η εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι», είναι μία απλή δικαιολογία.

«Δόξα τω Θεώ που ήταν ο γάμος Σάββατο και δεν κληθήκαμε να πάρουμε απόφαση αν θα στείλουμε κάμερα ή όχι και να πούμε ψέματα ότι στείλαμε κάμερα όχι για να καλύψουμε τον γάμο αλλά για να καλύψουμε τους δημοσιογράφους που κάλυψαν τον γάμο και τέτοια μπαρμπούτσαλα», είπε αρχικά ο παρουσιαστής του «Πρωινού» και συνέχισε: «Ε ναι, τοποθετήθηκα. Δεν τα πιστεύω αυτά που γίνονται παιδιά, την ίδια δουλειά κάνουμε όλοι. Εδώ ή στέλνεις κάμερα για τον γάμο ή… Εμείς θα στέλναμε μια κάμερα για να μαζέψουμε φιστίκια στην Αίγινα, αλλά επειδή πέρναγε η κάμερα λέμε δεν περνάει και από τον γάμο να κάνει ένα πλάνο; Κάναμε ένα ντοκιμαντέρ για τον Άγιο Νεκτάριο και λέμε δεν κάνουμε και ένα πλάνο τον Μουζουράκη»;

«Εσύ θεωρείς ότι έστειλαν κάμερα όντως για το backstage; Άρα ψέματα!», είπε ο Γιώργος Λιάγκας στην Φωτεινή Πετρογιάννη.

Ασχολίαστο δεν θα μπορούσε να μείνει και από την εκπομπή «Πρωινό μας» με την Αφροδίτη Γραμμέλη να εκφράζει την ενόχλησή της λέγοντας πως: «Είναι ντροπή να γίνεται αυτό σε μια τόσο ιδιαίτερη στιγμή, σε έναν γάμο. Είναι ντροπή, πήγαμε πάλι και γίναμε εμείς το θέμα. Πας σε έναν γάμο, το θέμα είναι οι δημοσιογράφοι; Βάζω στο ίδιο τσουβάλι τα περιστατικά που είδα και όχι όλους. Βγαίνει μια κοπέλα και καταγγέλει ότι υπέστη μπούλινγκ. Οφείλει δεοντολογικά να πάει στο εποπτικό της ΕΣΗΕΑ και να καταγγείλει το περιστατικό. Όλο αυτό που είδαμε δεν αφορά το κοινό. Την κοπέλα δεν την ακούσαμε και δεν το επιβεβαίωσε κανένας άλλος συνάδελφος.

Τι είναι το ρεπορτάζ, το backstage; Εγώ έχω πάει σε μια αποστολή να κάνω θέμα και έρχεται ένας δημοσιογράφος, που για να μη χαθούν τα χρήματα της αποστολής, έρχεται στο νησί τελικά, ενώ είχε αποφασιστεί ότι δεν θα καλύψει το γάμο και κάνει με εμένα ρεπορτάζ χωρίς να με έχει ρωτήσει; Τη δική μου δουλειά, με εμένα πρωταγωνίστρια, θα με κάνει θέμα; Δεν το κατάλαβα αυτό, τι ήταν ακριβώς. Εμένα με ρώτησε αν θέλω να με κάνει θέμα την ώρα που δουλεύω;».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This