«Πρέπει να πέσει χρήμα στην αγορά»! Κραυγή αγωνίας από τους βορειοελλαδίτες παραγωγικούς φορείς προς τον πρωθυπουργό

Must Read

Καλό κλίμα υπήρξε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς φορείς της βόρειας Ελλάδας, από τους οποίους άκουσε προτάσεις και παραινέσεις για βοήθεια προς τους επαγγελματίες, μετά την τεράστια ζημιά από την πανδημία.

Τα προβλήματα ρευστότητας που έχουν προκληθεί στην αγορά λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, αλλά και θέματα ανταγωνισμού και παραγωγικών επενδύσεων ήταν τα βασικά θέματα και, όπως αποκάλυψε ο Αναστάσιος Καπνοπώλης, πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, «Ο πρωθυπουργός φάνηκε αρκετά ενήμερος και θα έλεγα ότι πολλές φορές προηγείται και των απόψεών μας. Θεωρώ ότι πάρα πολλά από αυτά που ειπώθηκαν θα πραγματοποιηθούν και θα έλεγα πολλά πράγματα και με εκπλήξεις. Η επιστρεπτέα προκαταβολή σίγουρα θα αυξηθεί και μέσα στον Σεπτέμβριο θα τρέξει και δεύτερο κύμα επιστρεπτέας προκαταβολής».

Ικανοποιημένος από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του ΣΒΕ Αθανάσιος Σαββάκης: «Συζητήσαμε τα θέματα που είχαμε ανοιχτά από την προηγούμενη συνάντηση της Θεσσαλονίκης, κάτω από άλλες συνθήκες όμως, πιο περίεργες συνθήκες. Νομίζω ότι είναι η συνέχεια των πολύ παραγωγικών συναντήσεων που έχουμε με τον πρωθυπουργό. Σε πολλά από τα ζητήματα διαπιστώθηκε πρόοδος, ενώ σε άλλα συζητάνε ακόμα τον σχεδιασμό τους. Τα ζητήματα της ΔΕΘ και του Thess Intec προχωρούν, ενώ υπό συζήτηση είναι ακόμα η ζώνη ελεύθερου εμπορίου».

Σε τρεις άξονες κινήθηκαν τα αιτήματα του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Ζορπίδη προς τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της σύσκεψης.

Ο κ. Ζορπίδης τόνισε την ανάγκη για ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων με πάγωμα όλων των υποχρεώσεων (μισθοί υπαλλήλων, εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία, φόροι κ.λπ.), μέχρις ότου επανέλθει η κανονικότητα στην αγορά.

Τονίστηκε ακόμη από τον κ. Ζορπίδη: «Πρέπει να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα στη Θεσσαλονίκη, που υποφέρει λόγω της πτώσης του τουρισμού και της ματαίωσης της ΔΕΘ. Πρέπει να πέσει χρήμα στην αγορά. Γι’ αυτό πρέπει να ακολουθήσετε μία νέα επιθετική οικονομική πολιτική με Νέο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ΣΔΙΤ στη Θεσσαλονίκη για να τονωθεί η τοπική οικονομική δραστηριότητα με δημόσια έργα».

Τέλος, κατέθεσαν πρόταση για μεσο-μακροπρόθεσμα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων: «Δραστική μείωση όλων των φόρων, τελών και επιβαρύνσεων σε επαγγελματικά ενοίκια, ενέργεια, πρώτες ύλες, διαδίκτυο και τηλεπικοινωνίες και γενναίες ρυθμίσεις σε όλα τα χρέη προς το Δημόσιο (Εφορία, τελωνεία και ασφαλιστικά ταμεία), με αποπληρωμή σε 120 δόσεις, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση. Ειδικά όσα δημιουργήθηκαν τους μήνες της καραντίνας».

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε μια κλειστή και ιδιαίτερη σύσκεψη διάρκειας 15 λεπτών, για τις επενδύσεις ύψους άνω των 180.000.000 ευρώ που προγραμματίζει η ΟΛΘ Α.Ε. για την προσεχή τριετία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This