«Ξεροκαταπίνουν» στην Κυβέρνηση μετά τη δικαίωση συνταξιούχου για τα αναδρομικά από τον Συνήγορο του Πολίτη

Must Read

Άλλο ένα πλήγμα δέχθηκε η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να εξαπατήσει 2.500.000 συνταξιούχους για τα αναδρομικά.

Απαντώντας σε ερώτημα που έθεσε με αναφορά του συνταξιούχος, ο Συνήγορος του Πολίτη στις 31 Αυγούστου 2020 επισημαίνει σαφώς ότι τα θέματα που άπτονται των περικοπών και των επικουρικών συντάξεων έχουν επιλυθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας με την πρόσφατη απόφαση επί της πιλοτικής δίκης που είχε ζητήσει ο ΕΦΚΑ.

Η απάντηση της ανεξάρτητης Αρχής προς τον συνταξιούχο που απηύθυνε το ερώτημα δεν έχει δεσμευτική ισχύ, καθιστά όμως έκθετη για άλλη μία φορά την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό για την κατάπτυστη πολιτική απόφαση να υποκλέψει 2,5 δισ. ευρώ από τα αναδρομικά, μέσω της τροπολογίας που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που φημολογείται ένα νέο κυβερνητικό αίτημα για πιλοτική δίκη από το ΣτΕ, το οποίο θα αφορά μόνο τα αναδρομικά από τις επικουρικές συντάξεις.

Είχε προηγηθεί η υπ’ αριθμ. 1439/2020 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έκρινε ότι θα πρέπει να επιστραφούν αναδρομικά 11 μηνών στους συνταξιούχους για το διάστημα Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016, λόγω των μνημονιακών περικοπών του 2012. Αντί η κυβέρνηση να αποδώσει το σύνολο των αναδρομικών, ύψους 3,9 δισ. ευρώ, δρομολόγησε την επιστροφή 1,4 δισ. ευρώ, με συνέπεια περίπου 1.500.000 συνταξιούχοι να μένουν εκτός καταβολών και οι υπόλοιποι να λαμβάνουν ποσά μειωμένα έως και κατά 1.000 ευρώ.

Είναι δε τέτοια η εμμονή της κυβέρνησης να κλείσει άρον άρον το θέμα που ο πρωθυπουργός αναμένεται το Σάββατο να ανακοινώσει την εξόφληση των κουτσουρεμένων αναδρομικών το φθινόπωρο, ώστε να αποτρέψει ένα νέο κύμα προσφυγών.

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), η οποία καλεί την κυβέρνηση «να ανακαλέσει την προηγούμενη απόφασή της, που μάλιστα συμπεριελήφθη στο άρθρο 114 του ν. 4714/2020, και να καταβάλλει το 11μηνο ΟΛΩΝ των αναδρομικών συμπεριλαμβάνοντας (εκτός από τις κύριες) και τις περικοπές επί των επικουρικών συντάξεων, καθώς και τα αναλογούντα δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και αδείας, χωρίς κανέναν απολύτως αποκλεισμό και χωρίς ουδεμία αδικαιολόγητη εξαίρεση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This