Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Από σήμερα έως και τις 15 Ιανουαρίου οι αιτήσεις

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους δικαιούχους η διατήρηση του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως τις 30 Ιουνίου

Must Read

Το υπουργείο Οικονομικών ενεργοποιεί την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, με τους δικαιούχους του 5ου κύκλου να μπορούν από σήμερα, Τρίτη 05/01, να υποβάλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη χορήγηση της ενίσχυσης.

Το συνολικό ύψος της διαθέσιμης χρηματοδοτικής ενίσχυσης προβλέπεται να ανέλθει στα 1,5 δισ. ευρώ. Έτσι, η συνολική απευθείας στήριξη του Κράτους προς τις επιχειρήσεις, και ιδίως τις μικρές και μικρομεσαίες, μέσω των πέντε κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, θα φθάσει τα 7 δισ. ευρώ.

Δείτε επίσης: Τρέχουν στο ΥΠΟΙΚ να μαζέψουν τις «εξαγγελίες» Άδωνι για την επιστρεπτέα προκαταβολή!

Οι κατηγορίες των δικαιούχων ορίζονται στην Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΓΔΟΥ 1/4-1-2021), η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 7/Β/4-1-2021), σχετικά με τη «Διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το προσωρινό μέτρο ενίσχυσης με τη μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19 κατά τους μήνες Σεπτέμβριο ως και Δεκέμβριο 2020». Υπενθυμίζεται ότι στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, όπως και στον προηγούμενο κύκλο, το 50% της ενίσχυσης είναι μη επιστρεπτέο. Προϋπόθεση είναι η διατήρηση του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως και τις 30/6/2021.

Τρόπος υπολογισμού του ύψους της ενίσχυσης

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport έως την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021. Με επόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής αιτημάτων, θα προσδιοριστούν ο τρόπος υπολογισμού του ύψους της ενίσχυσης και άλλα σχετικά ζητήματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This