Σάββατο 8/5/2021

Αισιόδοξος ο ΙΟΒΕ για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας

Η μοναδική αισιοδοξία του ΙΟΒΕ για την ανάπτυξη!

Στην… απαξίωση των οικονομολόγων της Τραπέζης της Ελλάδος, ακόμα και των διεθνών οίκων αξιολόγησης, όπως η Fitch, φαίνεται πως προχωρά το ΙΟΒΕ.

Σε έκθεσή του για την ελληνική οικονομία παρουσιάζεται ως η πλέον αισιόδοξη «φωνή» του υπουργείου Οικονομικών, καθώς εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα είναι πάνω από το 4%, όταν η Fitch προβλέπει για φέτος 3%.

Πλέον, το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών αποσύρει το «μαύρο» σενάριο που είχε παρουσιάσει τον Οκτώβριο, το οποίο προέβλεπε παράταση της ύφεσης και το 2021 σε περίπτωση δυσμενούς εξέλιξης της υγειονομικής κρίσης, και εκτιμά ότι, ακόμη και στη χειρότερη περίπτωση, ο ρυθμός μεταβολής του ΑΕΠ θα είναι οριακά θετικός.

Το δυσμενές σενάριο που είχε παρουσιασθεί τον Οκτώβριο προέβλεπε μείωση του ΑΕΠ κατά 2,5% έως 4,5%, ενώ πλέον προβλέπει οριακή ανάπτυξη με ρυθμό 0,5%-1%.

Οι αναθεωρημένες προβλέψεις του ΙΟΒΕ προκαλούν εντύπωση, καθώς η χώρα όχι μόνο βρίσκεται σε lockdown, αλλά οι εκτιμήσεις της ίδιας της κυβέρνησης κάνουν λόγο για επέκταση των αυστηρών μέτρων και το επόμενο χρονικό διάστημα, λόγω της νέας έξαρσης των κρουσμάτων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ