Πέμπτη 5/8/2021

Που βασίζονται οι (φρούδες) ελπίδες για αύξηση της κατανάλωσης

Η ραγδαία μείωση της κατανάλωσης και το «πάγωμα» πληρωμών έφερε αύξηση των καταθέσεων

Ελπίδες για αύξηση της κατανάλωσης, που θα εξισορροπήσει την κατάσταση στην αγορά, φαίνεται πως τρέφει η κυβέρνηση, με φόντο τη συνεχή ενίσχυση των καταθέσεων, καθώς οι περισσότεροι φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν φόρους και υποχρεώσεις για ακόμα έναν μήνα, τους οποίους, όμως, θα κληθούν να καταβάλουν τους επόμενους μήνες.

Ωστόσο, η αύξηση των καταθέσεων αποδίδεται στη ραγδαία μείωση της κατανάλωσης, από τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα εμφανίζονται τον Φεβρουάριο αυξημένες κατά 741.000.000 ευρώ σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021.

Συγκεκριμένα, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα διαμορφώθηκαν τον Φεβρουάριο στα 162,64 δισ. ευρώ, έναντι 161,89 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Υπενθυμίζεται πως από την αρχή της κρίσης οι καταθέσεις των νοικοκυριών έχουν ενισχυθεί κατά 9,6 δισ. ευρώ και των επιχειρήσεων κατά 7,9 δισ. ευρώ.

nb pinakas katatheseis

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ