Που βασίζονται οι (φρούδες) ελπίδες για αύξηση της κατανάλωσης

Η ραγδαία μείωση της κατανάλωσης και το «πάγωμα» πληρωμών έφερε αύξηση των καταθέσεων

Must Read

Ελπίδες για αύξηση της κατανάλωσης, που θα εξισορροπήσει την κατάσταση στην αγορά, φαίνεται πως τρέφει η κυβέρνηση, με φόντο τη συνεχή ενίσχυση των καταθέσεων, καθώς οι περισσότεροι φορολογούμενοι δεν πλήρωσαν φόρους και υποχρεώσεις για ακόμα έναν μήνα, τους οποίους, όμως, θα κληθούν να καταβάλουν τους επόμενους μήνες.

Ωστόσο, η αύξηση των καταθέσεων αποδίδεται στη ραγδαία μείωση της κατανάλωσης, από τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα εμφανίζονται τον Φεβρουάριο αυξημένες κατά 741.000.000 ευρώ σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021.

Συγκεκριμένα, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα διαμορφώθηκαν τον Φεβρουάριο στα 162,64 δισ. ευρώ, έναντι 161,89 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Υπενθυμίζεται πως από την αρχή της κρίσης οι καταθέσεις των νοικοκυριών έχουν ενισχυθεί κατά 9,6 δισ. ευρώ και των επιχειρήσεων κατά 7,9 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This